Biodiversiteit én lekker en gezond eten

"In mijn vorige blog refereerde ik aan FAO-cijfers die aangaven dat meer dan de helft van de calorieën die we wereldwijd eten afkomstig zijn van slechts drie gewassen. Behalve dat dit duidt op afbraak van lokale landbouw en van eetcultuur, is dit ook slecht voor onze gezondheid. Eten is meer dan het reguleren van de hoeveelheid gegeten calorieën. Eten is genieten van diversiteit en variatie. De FAO-cijfers laten ook zien dat er een negatieve correlatie is tussen biodiversiteit (nutritionele diversiteit) in ons eten en diabetes en obesitas. Biodiversiteit is dus belangrijk voor ons lijf." Jack Stroeken van Slow Food Nederland is niet te spreken over de biodiversiteit in het Nederlandse winkelschap, maar ziet een uitkomst.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , biodiversiteit , gezondheid , diabetes en reguleren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1