Vaag/slecht compromis van Van Dam.

In de laatste 8 maanden is er niet veel anders gedaan dan luisteren naar de landsadvocaat. De angst en het grote kapitaal regeert. Met werkelijk goed sectorbeleid heeft het niets te maken. De Melkveesector kan voorlopig in met tientallen procenten groeien door de zwakke Amvb en de latente ruimte, evt icm akkerbouw hectares. De VVD wordt tevreden gesteld met de inzet van Van Dam op onderhandelingen in Brussel over de nieuwe derogatie. Dat gaat spannende televisie worden : een Stas die een overschrijding van het derogatieplafond met 10 miljoen kilo in 2016 en 15 miljoen in 2017 moet rechtpraten terwijl geheel Europa minder melk/productie wil.

Grondig krijgt op papier ruimte, de praktijk is afwachten ivm de ook voor hen geldende generieke korting. De bedrijven die naar de markt kijken en hun melkproduktievolume er op aan willen passen maken geen kans. Piet Boer zal de verwerkingscapaciteit verder moeten vergroten en er zullen meer pakhuizen bijgebouwd moeten worden. Of komt RFC met een definitieve tijdelijke regeling?

Deel dit artikel

Reacties

Frans1
en 15 miljoen in 2017

In 2017 moet je je aan je toegekende hoeveelheid fosfaat houden en vanaf 2018 gaat daar de generieke korting nog vanaf.
Maw,we krijgen even de tijd om een stapje terug te doen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot derogatie , europa , akkerbouw , vvd , boer , rfc , brussel en taal ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
2