Huitema: 'Terug naar Minas'

Boeren moeten gewassen kunnen bemesten op behoefte in plaats van aan maximale bemestingsnormen te moeten voldoen.

Gebruiksnormen gaan uit van een forfaitair gemiddelde, terwijl de bemestingsbehoefte van een gewas veel hoger kan zijn. Zolang een bedrijf voldoet aan de milieudoelen voor grond- en oppervlakte water, vind ik dat in die bemestingsbehoefte voorzien mag worden.”

De VVD-Europarlementariër wil daarom dat een systeem zoals het oude Mineralen Aangiftesysteem (Minas) weer wordt ingevoerd in Nederland in plaats van de huidige gebruiksnormen. „Het huidige systeem van gebruiksnormen werkt niet. Ik hoor van veel boeren dat de opbrengsten te laag zijn en de bodemkwaliteit achteruit gaat.”

Deel dit artikel

Reacties

Freriks
Mag van mij. Voer de KLW maar in en schaf de rest van de regels af. Ik wil wel afgerekend worden op de KLW. Dan bepaal ik of er drijfmest of kunstmest in het systeem komt. Fosfaatoverschot over reeks van jaren op 0 kg/ha zetten, N op 100-150, dan is nitraatgehalte < 50 mg
spotmelker
Quote:
@Freriks: N op 100-150, dan is nitraatgehalte < 50 mg
Dit zijn

tse1.mm.bing.net/th/…
Mc_douwel
int laatste jaar van de minas draaide nederlandse landbouw mineraal technisch gezien beter als de laatste jaren
+1
gaitoetklooster
NORMEN VERHOGEN word wakker LLLLLLLLL TTTTTTTTTTT OOOOOOOOO

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot water , bemesten , mineralen en bodemkwaliteit ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0