Xander nieuws

KlaasB verwijst in zijn reactie over de Deutsche Bank naar Xander nieuws. Ik kende deze site niet. Nu heb ik de site eens bekeken en vind de berichtgeving tamelijk tendentieus. Erg betrouwbaar komt het allemaal niet over.

Deel dit artikel

Reacties

+1
diezel
Vandaag heeft Wolfgang Schäuble, Duits minister van Financiën, ook nog wat gezegd. Veel betrouwbaarder is toch haast onmogelijk. Toch? 😄

* Schaeuble: DEUTSCHE BANK heeft voldoende kapitaal
* Schaeuble: DEUTSCHE BANK veerkrachtig, goed gepositioneerd
* Schaeuble: DEUTSCHE BANK IS een 'sterke BANK'

zerohedge.com/news/2016-02-12/…
+3
cjw73
Of het is een poging om de rust te bewaren. Want als het nieuws steeds negatief is neemt het vertrouwen snel af en als de burgers het geld beginnen te opnemen heeft iedere bank een serieus probleem.
+2
Jack Rijlaarsdam
Morgen de uitspraak: "Anticiperen wordt niet beloond." Dan weten wij precies hoe laat het is.
KlaasB
Of klopt dat artikel wel?

telegraaf.nl/dft/goeroes/…
Bauerin
Xandernieuws (of Xander Nieuws) is een complottheorieënwebsite en haatblog die allerhande pseudowetenschap, kwakzalverij en andere complottheorieën publiceert en aanprijst. Veel inhoud wordt geïnspireerd door complotdenker Alex Jones

De website werd opgericht door een anoniem persoon die zichzelf "Xander" noemt, nadat zijn vertrouwen naar eigen zeggen was beschadigd op de vorige website waar hij actief was, "Wees Waakzaam". De website Xandernieuws bestaat sinds 5 september 2008[2], en heeft sindsdien het internet al vervuild met duizenden onzinartikels. De naam van de website moet worden beschouwd als (X)ander Nieuws[3], wat de indruk moet wekken dat je er "ander nieuws" kan lezen - maar vooralsnog vind je er niets dat kan worden getoetst aan de realiteit.

Bron: nl.hoax.wikia.com/wiki/Xandernieuws/
diezel
@Bauerin Je verwijst hier naar een "WIKI"-hoax. Iedereen kan op die pagina's dingen toevoegen en verwijderen. Zonder zich bekend te maken. Zonder enige verwijzing.

Ben ook niet meteen fan van XanderNieuws maar daar weet je in ieder geval wel dat hij het geschreven heeft. En altijd verwijzingen naar de websites waar hij zijn info vandaan haalt.
Hij verwijst ook regelmatig naar jullie @Der Spiegel en @Focus.
Zijn toch niet bepaald roddel-magazines.

Bij het DB-verhaal was de verwijzing naar @zerohedge.com
Zal volgens jouw aangehaalde Wiki-hoax ook wel een complot-site zijn, maar.... is in beurskringen wel de site waar de meeste info te halen is. Twee derde van alle beursmedewerkers van Wallstreet bezoekt deze site dagelijks.
Meer dan de duurste en meest toonaangevende fin. dagbladsites.
jan is hobbyboer
Quote:
@diezel: Twee derde van alle beursmedewerkers van Wallstreet bezoekt deze site dagelijks.
Meer dan de duurste en meest toonaangevende fin. dagbladsites.

Ik denk dat het inschatten van emotie en kuddegedrag in de tegenwoordige snelle computerhandel voor een beurshandelaar ook belangrijker zijn dan de echte onderliggende feiten. Op elke roddel, bijv. vrijdag: OPEC gaat productie verminderen, vliegen de koersen alle kanten op. Terwijl iedereen die beetje volgt weet dat er geo-politiek helemaal geen reden is om productie te minderen, Saudi Arabie wil absoluut niet dat Iran weer rijk wordt (en zich kan bewapenen) en net nu in Amerika de shale-oil bedrijven op de fles beginnen te gaan (en de DB mede daardoor omvalt) zal de grootste concurrent voor verlichting zorgen. Dream on. En zo zijn er nog tig redenen aan te geven. Allemaal emotie.

Het is net als met de melkproductie, gas erop, uitroken maar. Zien wie het langste overleeft.
Greidboer
Ik lees over Eindtijd & Profetie, Israel & Joden, Islam. Het Lijkt mij uit uiterst rechts-religieuze hoek te komen. Daar voelt niet iedereen zich thuis.
diezel
Quote:
@Greidboer: Het Lijkt mij uit uiterst rechts-religieuze hoek te komen. Daar voelt niet iedereen zich thuis.

Xander heeft Evangelische Onderwijs genoten en is uit Twente afkomstig.
Weet niet of dat iets verklaard. 😄

linkedin.com/in/sander-meijer-10727b30/…
Greidboer
Kan er uit Twente iets goeds komen?
pieta
Jazeker, vrouwen. Twentse vrouwen slikkn toch alls 'n. 😄

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot bank en deutsche bank ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
416
TREFWOORDEN