Fosfaatoverschot

Begin dit jaar is de wet verantwoorde groei melkveehouderij in werking getreden. Deze wet geeft bedrijven de mogelijkheid om te groeien, mits de toename van het fosfaatoverschot, ten opzichte van het referentiejaar 2013, wordt gecompenseerd met mestverwerking. Komend jaar treed ook de regeling grondgebonden groei melkveehouderij in werking. Vanaf dat moment moeten boeren ook extra grond werven als ze meer koeien gaan houden.

In de Fosfaatportretten kijken we naar wat deze ontwikkelingen voor de boer betekenen en welke oplossingen zij hebben voor het fosfaatprobleem. In dit eerste portret is het woord aan Meilof Bloemert uit Lelystad.

Welke oplossing heb jij voor het fosfaatprobleem?

Deel dit artikel

Reacties

arjan_kok
lastig voor Bloemert dat hij pachtgrond kwijt raak , dat probleem moet hij dus voor de volgende 'meitelling' tackelen of minder vee of ergens grond lospeuteren

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij , koeien , fosfaatoverschot , grond , boer en grondgebonden ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0