Open dag Koeientuin

Hoe ziet een stal eruit als de koe deze zelf mag ontwerpen?’ Die vraag stond centraal bij het ontwerp van de koeientuin. Biologisch melkveebedrijf Kraanswijk was de eerste in Nederland die het concept in uitvoer mocht brengen. Op 9 september opende het bedrijf voor het eerst haar deuren voor groot publiek. The Milk Story was bij de officiële opening en schreef er deze blog over...

Deel dit artikel

Reacties

+1
Freriks
ik wil de stal wel eens zien nadat er 3 maanden volle bezetting is van 15 m2 per koe. En dan ben ik ook nieuwsgierig waar de voorkeur van de burger naar uit gaat.
andre01
Met aal respect voor de ontwikkelaars en opdrachtgevers, maar bij ons in de tubantia(dagblad) stond een artikel vanuit de koe geschreven waarvan je de broek afzakt( ik kon zelf het artikel zelf online niet vinden om het te tonen)

Alle lezers die geen kennis van dieren houden hebben werden hierbij voorgeschoteld hoe ideaal deze stal wel niet was.
arjan_kok
Het is zeer gedurfd om dit te bouwen, hygiëne lijkt me de bottleneck bij volle bezetting, maar vloer eruit en potstal van maken kan altijd nog, zet die planten bakken gewoon buiten, eerst maar eens lang jarig uitproberen
vrolijke tukker
Bedrijf komt anders vanzelf wel te koop als het er niet uit kan. Als je na zo grote investering per koe ook nog een ander staltype van wilt maken wens ik je veel succes.
+2
brabo
Quote:
@vrolijke tukker: grote investering

waarom denk je dat. Als die veehouder een beetje heeft opgelet dan heeft hij misschien wel meer subsidie gekregen dan dat de stal gekost heeft.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot open dag , stal , koe , voer , biologisch , melkveebedrijf en koeientuin ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1