Laat dit een waarschuwing zijn voor de melkveehouderij.
door Richard van de Crommert
Het Nederlandse varkensvlees is sappiger dan elders in Europa, mede doordat Nederlandse varkens hier verplicht meer ruimte krijgen.
Maar ons vlees is zoveel duurder dan in de rest van Europa, dat de sector flinke klappen krijgt.
„Nederland heeft goede troefkaarten in handen op het gebeid van kwaliteit, transparantie en efficiency”, stelt ABN Amro-econoom Frank Rijkers dan ook.
Beter leren verkopen
Toch lukt het de sector maar niet om het betere varkensvlees te verkopen. „We hebben nog niet onder de knie hoe wat dat Nederlandse varken goed moeten verkopen”, zegt Ingrid Jansen, voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), daarover. „En Brussel wil ons daarmee niet helpen.”
telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/…
Deel dit artikel
Het laatste nieuws voor tijdens de koffie
Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij , varkens , europa en brussel ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!
Laatste
Reacties
Varkensboeren proberen iedere week hun varkens zo duur mogelijk te verkopen.
Toch een verschil.
Je moet er maar zin aan hebben..
dat is wat de mensen willen.
Ik dacht eigenlijk het omgekeerde.