Laat dit een waarschuwing zijn voor de melkveehouderij.

Hollands vlees is malser
door Richard van de Crommert

Het Nederlandse varkensvlees is sappiger dan elders in Europa, mede doordat Nederlandse varkens hier verplicht meer ruimte krijgen.

Maar ons vlees is zoveel duurder dan in de rest van Europa, dat de sector flinke klappen krijgt.

„Nederland heeft goede troefkaarten in handen op het gebeid van kwaliteit, transparantie en efficiency”, stelt ABN Amro-econoom Frank Rijkers dan ook.

Beter leren verkopen

Toch lukt het de sector maar niet om het betere varkensvlees te verkopen. „We hebben nog niet onder de knie hoe wat dat Nederlandse varken goed moeten verkopen”, zegt Ingrid Jansen, voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), daarover. „En Brussel wil ons daarmee niet helpen.”

telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/…

Deel dit artikel

Reacties

jorisdriepinter
Zit toch wel een groot verschil tussen varkensvlees en zuivel. NL zuivelbedrijven hebben een heel scala aan merkproducten in binnen en vooral buitenlandse markten. Bij varkensvlees ken ik dat niet. Melkveehouders investeren al meer dan 100 jaar via hun cooperaties in de markt.
Varkensboeren proberen iedere week hun varkens zo duur mogelijk te verkopen.
Toch een verschil.
Greetje
Marketing is ook gewoon een vak op zich, mensen ter plaatse hebben, geld erin steken, met geduld, vallen en opstaan proberen voet aan de grond te krijgen.
Je moet er maar zin aan hebben..
ronnie2
hoe goedkoper de winkel des te meer omzet kijk maar naar ALDI en lidel.
dat is wat de mensen willen.
josl
ten koste van de omzet van andere supers Ronnie. Mensen gaan niet meer melk drinken omdat die bij de aldi goedkoper is. Boeren betalen het gelag.
ronnie2
josl dat bedoel ik ook daarom zullen ze er ook niet veel mee berijken
gerjan sl
Boeren moeten juist veel meer gaan produceren, dat drukt de kostprijs?
ronnie2
zo is het altijd geweest maar tegenwoordig stijgt de kostprijs daardoor.
arie.j
Zijn de varkens hier duurden dan elders in de EU?
Ik dacht eigenlijk het omgekeerde.
producent
De productie kosten om een kilo vlees te produceren ligt hier hoger dan in de rest van Europa en met een kg melk gaan we de zelfde kant op.
josl
Wat bedoel jij met die waarschuwing producent? Dat we ervoor moeten zorgen dat we onze hogere kostprijs in de markt terugverdienen of dat we onze kostprijs moeten drukken om in de markt te blijven?
producent
Ten opzichte van het buitenland zullen we heel goed op onze kostprijs moeten letten, naast een melkprijsvergelijking zouden we ook eens moeten onderzoeken hoe de randvoorwaarden/kosten in andere EU landen liggen voor een melkveebedrijf. Bij uitbreiding in de toekomst zullen de dure grond en fosfaat € wel extra terug verdient moeten worden.
En het mag toch niet zo zijn dat de Nederlandse zuivelbedrijven onze extra dure laatste liters straks als bulkproduct op de markt gaan zetten.

En hard groeien blijkt ook niet altijd heilzaam te zijn.
Aantal bedrijven met varkens: 1990. 29000
2000. 15000
2014. 5000
George
Quote:
@producent: En hard groeien blijkt ook niet altijd heilzaam te zijn.
Aantal bedrijven met varkens: 1990. 29000
2000. 15000
2014. 5000

Een afvalrace die uiteindelijk leidt tot niks!
noordhollander
verwijderd
noordhollander
arme varkensboeren, wellicht kunnen de varkensdeskundigen van crv terug naar hun geboortegrond dat ruimt lekker op........

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij , varkens , europa en brussel ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0