Zonnige 106e Landbouwshow Opmeer

Verslag Kars Fielmich,

Zonnige 106e Landbouwshow in Opmeer met fraaie slotshow met in de hoofdrol Nico Vriend de afzwaaiende voorzitter en Fer Smit, de sponsorbaas van t bolhoedenteam.


’s Ochtends de veekeuringen (hopelijk selecyeert t bestuur de juryleden nauwkeuriger volgend jaar en bij de kalveren en de koeien werden nogal wat blunders gemaakt)van allerlei diersoorten we noemen er een paar van de blauwe Texelaars met oa de 81 jarige Jan Wagemaker uit Zwaagdijk, die het beste stel en t beste tweetal ooilammeren showde; bij de witte Texelaars bij de rammen voorop de texelse kampioen van vorige week van Jaap Eelman uit Oosterend(er waren nogal wat schapenfokkers van texel die verstek lieten gaan) reserve daar stadsboer Johan Hokkeling uit Enkhuizen's ram, die later ook t beste hok zowel bij de ooi als ramlammeren had en 5 bij de beste tien ramlammeren etc.

Early in the morning de texelsche blauwen worden in hun hok getild…..

De kalverkeuring daar waren de dieren uit stal Jan Wagemaker uit Zwaagdijk heer en meester te weinig concurrentie of teveel kwaliteitsverschil drie kollekties: de jonge kalveren 1A en de oudere !A en 1B , waarvan de oudste ook algemeen kampioenschap van de groepjes opeisten; zoon Sem Wagemaker werd opnieuw kampioen voorbrengen reserve daar Pieter van Dolder uit Hoogwoud; kampioenskalf Beemster Rosalie 938, Albiorixdochter uit stal Pieter Groot Middenbeemster een fraaie zwarte dan de koeien waar erg veel belangstelling voor was; iets meer betweterige toeschouwers zouden een volgende editie ook moeten inzenden.

Twee van de winnende kalvergroep van JTJ Wagemaker met oa Roxanne Wagemaker en Jan Koomen

Arbiter Hamoen kan wel met pensioen als je de zilveren kaasdrager winnares de Alexanderdochter Geertje van John Wester op zo’n achterafje laat bungelen…..verder was t de dag van Willem Bakker van de Langereis en John en Cristel Wester uit Opmeer bij de vaarzen kampioene Truus 203 de Galastar Blueskyvaars van Wester in de middenklasse was Truus 197 dochter van Joylan Eurostar alweer van Wester Kampioene bij de oudere koeien voorop Marijtje 356 de Comestar Lheros van Willem Bakker ik dacht voor de derde keer vn bij de bedrijfscollecties kampioen Bakker en reservekampioen Wester, die ook zn bewonderaars had vooral straalden deze meer werkijver uit bij de witblauwen nogal wat succes voor stal Jacob Worp uit Benningbroek…………

De familie Willem Bakker uit Nieuwe Niedorp

Dan s’middags het concours met als hoofdonderdeel t prachtige vierspan van Ule Haarsma uit Tjerkwerd met daarin de familie van de afscheid nemende voorzitter Nico Vriend en getrokken door twee friezen in de sjees met Fer Smit en zn echtgenote Ada, de sponsormanager uit t bolhoedencorps van Opmeer!


Familie Nico Vriend de scheidende voorzitter


De heer en mevrouw Fer en Ada Smit de sponsorbaas,die ook afscheid nam

Meer foto's en video's

Deel dit artikel

Reacties

Grasbaal
Marijtje 356, algemeen kampioene op Landbouwshow Opmeer De meest uniforme bedrijfscollectie kwam uit de stal van Bakker, met het melktypische drietal van Wester op de tweede plaats. Veeteelt maakte in Opmeer videobeelden van de finalisten en kampioenen.

Meer: veeteelt.nl/fokkerij/nieuws/…
zeppmann-
En vergeet niet de slipjacht demonstratie met een meute ( Engelstalige) Fox Hounds. Prachtig om te zien.
zeppmann
11817182_856892731060866_2087662332861481318_n
cs-agrar
heb ze bij de duutsters wel zo'n jacht door bos en land zien doen, pracht gezicht
otto1604
Een dag zoals alle andere jaren bij goed weer. Maar daarom zo goed om te bezoeken en jammer dat er zoveel inzenders zijn weggebleven. Het publiek heeft de wegblijvers niet gemist. Angst om uw waardevolle dieren daar een ziekte te laten oplopen is misschien terecht, maar het is dan fijn om al die andere prachtige dieren te zien die met veel passie en trots werden voorgebracht
+1
Grasbaal
Hier wat mooie sfeerbeelden van de hele dag, wie hier niet is geweest heeft echt iets gemist 😄

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stal , koeien , kalveren , kalf , dieren , boer , fokkers , lei , friezen , veekeuring , landbouwshow , vrouw , landbouwshow opmeer en opmeer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
15