Grote vraag naar beveiliging boerenerf

Onder boeren en tuinders is veel belangstelling voor een inventarisatie van de beveiliging tegen diefstal en inbraken op hun bedrijven. In amper twee weken tijd hebben zich ruim duizend boeren gemeld voor een scan om de risico’s op hun bedrijf in beeld te brengen.

Reacties

dorpsrandhoeve
Oja, mar hier wakt onze Fritz
hofmiddelburg
2 waakond-puppies á 500 euro.
onzichtbare hondenomheining dat ze los op het erf lopen á 500 tot 750 euro.
+ hondenbrokken
paul1
Niet te veel voeren, moeten nog wel een beetje trek hebben
in een stuk inbreker . 😄
jan is hobbyboer
We hebben honden en hier is, behalve onze dieren, niet veel te halen. Allemaal oude rommel. Ik heb zelfs geen inboedelverzekering. Dieven hebben als ze weer eens een rondje door de achterhoek maken ons ook gelukkig nog altijd overgeslagen. Ben blij dat ik niet alles hoef af te sluiten, dat geeft toch ook maar stress.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: niet veel te halen. Allemaal oude rommel.

Hier werd ongevraagd diesel getankt, dus nu een jaar een beveiligingscamera hangen die de gehele toegang afdekt. Buiten een vos op roverspad geen onverlaten gesignaleerd. Ook de bijbehorende bewegingsmelder is best handig om bezoek te spotten wanneer je elders bent. Bij een maatje werd de werkplaats leeg gehaald, ondanks dat het in feite allemaal oude rommel is, grijp je dan toch behoorlijk mis.
jan is hobbyboer
Hier is echt heel erg weinig te halen, we hebben geen machines, behalve een grasmaaiertje en een veegmachine, totale nieuwwaarde (ooit) 1500 euro schat ik. Ook een geen diesel en werkplaats dus. Hier is het echt allemaal hardstikke simpel. Paar kruiwagens misschien maar dieven houden niet van werken dus kans dat ze die meenemen is klein. Twee stokoude auto's van niet populair merk, Renault en Toyota, ook al weinig kans dat die meegenomen worden. En dan nog een aantal van die lawaaimakers om het huis, houden dieven ook al niet van. Dus ik hoop dat die klojo's dit ook lezen en niet bij ons langs komen. Onveiligheidsgevoel lijkt me het meest vervelend, en daar heb ik nu op het moment helemaal geen last van.
diezel
+1
hofmiddelburg
Quote:
@jan is hobbyboer: Hier is echt heel erg weinig te halen, we hebben geen machines, behalve een grasmaaiertje en een veegmachine, totale nieuwwaarde (ooit) 1500 euro schat ik. Ook een geen diesel en werkplaats dus. Hier is het echt allemaal hardstikke simpel. Paar kruiwagens misschien maar dieven houden niet van werken dus kans dat ze die meenemen is klein. Twee stokoude auto's van niet populair merk, Renault en Toyota, ook al weinig kans dat die meegenomen worden. En

Misschien kom je nog in het programma "Joris'Showroom".
jan is hobbyboer
Quote:
@hofmiddelburg: om je nog in het programma "Joris'Showroo

In de achterhoek ben ik niet zo uniek hoor. We hebben hier een tweedeling tussen de 'echte' moderne boeren met dik 100+ koeien, en de achtergebleven klungels, met vaak maar 30-40 koeien of nog minder. Ik ben niet eens de kleinste boer van het dorp op het moment. Die is volgens mij nog veel excentrieker dan ik. De melkophaal route hier schijnt ook berucht te zijn vanwege het aantal stops 😄.
+1
Farmer_
Quote:
@jan is hobbyboer: Hier is het echt allemaal hardstikke simpel. Paar kruiwagens misschien maar dieven houden niet van werken dus kans dat ze die meenemen is klein. Twee stokoude auto's van niet populair merk, Renault en Toyota, ook al weinig kans dat die meegenomen worden.

Ze breken eerder de nek over de rommel in het donker.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Farmer_: Ze breken eerder de nek over de rommel in het donker.

Da's hier ook zo met alle kinderfietsen, skelters, kruiwagentjes en ander speelgoed waarmee het voorerf is afgestrooid. Hang ik vorig jaar een buitenlamp op om slecht volk te ontmoedigen, wordt een dag later onze schoolfiets (marktplaats 35 euro) van het erf gestolen. Dat beetje licht was net genoeg om je een weg te banen door alle rotzooi...
jan is hobbyboer
Quote:
@Farmer_: Ze breken eerder de nek over de rommel in het donker.

Dat valt allemaal nog wel beetje mee. Kan is groter dat ze hun nek breken over een van de kuilen die de honden her en der gegraven hebben 😄. Moet je maar geen inbreker worden, beddrijfsrisico.
Farmer_
@Jack Rijlaarsdam
Heb op het moment geen echte werkplaats maar meestal kom je in het donker niet verder dan een paar meter, zou me niet verwonderen als er een inbreker zich bezeerd dat je dan ook nog veroordeeld wordt.
jan is hobbyboer
Quote:
@Farmer_: meestal kom je in het donker niet verder dan een paar meter

Je hebt tegenwoordig hele moderne inbrekers met een zaklamp. Ik weet trouwens niet hoe donker het in duitsland is, maar door mijn wonderlijke werktijden moet ik de koeien nog wel eens in het donker naar buiten brengen, maar in de zomer is het zo licht dat je gewoon kunt zien zonder zaklamp. Ik moet stroomdraad dichtdoen dus da's goeie test daarvoor 😄
+1
Farmer_
@jan is hobbyboer
Zelfs met een zaklamp kon het weleens een hele klus worden erdoor te komen.
friesboertje
Jullie hebben nog het idee dat het vaak om een insluiper met een bivakmuts gaat?

Kan zo zijn dat er binnenkort een vrachtwagen je erf op komt rijden met 4 Roemenen, 1 houdt je vast de andere 3 laden de auto vol en als ze klaar zijn rijden ze weer weg.
jan is hobbyboer
Quote:
@friesboertje: Kan zo zijn dat er binnenkort een vrachtwagen je erf op komt rijden met 4 Roemenen, 1 houdt je vast de andere 3 laden de auto vol en als ze klaar zijn rijden ze weer weg.

Als je zo moet leven kun je toch beter meteen een touw kopen. Je kunt je toch niet overal druk om maken. Tegen echt geweld is toch nix opgewassen, vraag maar aan Holleeder, die z'n vriendjes ook 1 voor 1 afgeknald ziet worden.
+1
weurding
kun je het nog aan holleeder vragen dan? las vanmorgen een bericht dat hij zichzelf verhangen had

dagelijks.nu/nieuws/…
jan is hobbyboer
[quote]@weurding: kun je het nog aan holleeder vragen dan? las vanmorgen een bericht dat hij zichzelf verhangen had

dagelijks.nu....[/quote/]

Dat had ik nog gemist. Als crimineel ben je tegenwoordig wel vrijgesteld van het betalen van AOW premie. Als je de 50 haalt heb je het al knap gedaan. En dan die boeren maar klagen 😄.
weurding
@jan is hobbyboer
gun niemand het einde maar voor sommige criminelen is 50 nog te laat
friesboertje
@Jan

Haha, ik maak me er ook niet druk over hoor 😉

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stal , erf , boeren , diefstal en beveiliging ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
45