Buma pleit voor zelfvoorzienende landbouw

Goh en ik maar denken dat we al lang zelfvoorzienend waren.
Wat betreft graan waarschijnlijk niet dus onmiddellijk een plus betalen voor de in NL geteelde granen. 😄

Op voedselgebied moet ons land niet afhankelijk worden van instabiele landen. Daarom moet Nederland in zijn eigen voedselvoorziening kunnen voorzien:

Buma pleit voor zelfvoorzienende landbouw

Dat stelt CDA-leider Sybrand van Haersma Buma donderdag in de Volkskrant.

''De graankraan uit Oekraïne of Rusland kan zomaar worden dichtgedraaid'', aldus Buma in de krant. Volgens hem worden voedselveiligheid en voedselzekerheid deze eeuw door internationale onzekerheid een grote uitdaging. ''We moeten strategisch kiezen voor een Nederlandse landbouwsector die voorziet in de productie van ons dagelijks voedsel.''
Het Nederlandse landbouwbeleid moet volgens hem trouwens in Europees verband worden gezien. De garantie op voedselvoorziening moet een ''kerntaak'' van de Europese Unie worden.
Volgens Buma hebben de nieuwe internationale dreigingen grote gevolgen voor de Nederlandse energie-, voedsel- en handelspolitiek. Zo moet Europa af van het Russische gas, schrijft de CDA-leider.

Om de dreigingen aan te kunnen moet er ook meer geld naar Defensie en inlichtingendiensten. Buma pleit er opnieuw voor om mensen die terroristisch geweld verheerlijken te kunnen vervolgen.

Door: ANP

Deel dit artikel

Reacties

Campagne
Lijkt me moeilijk haalbaar met de veebezetting in Nederland, zal er een hele ommezwaai moeten komen, zal er (bijna) niet meer geexporteerd kunnen worden. Ten eerste ben je al volledig afhankelijk van olie. De kans dat er een tekort aan olie komt in Nederland is groter dan de kans op gebrek aan voedsel.
puddingbroodje
wat dacht je van de WTO afspraken e.d. denk dat buma niet zo heel goed nagedacht heeft!
+2
Grasbaal
„Een onbegrijpelijk verhaal.” Zo omschrijft minister Henk Kamp (VVD - Economische Zaken) de oproep van CDA-leider Sybrand van Haersma Buma donderdag om ons land op landbouwgebied zelfvoorzienend te maken.

Nederland heeft volgens de liberale bewindsman als belangrijk agrarisch exporterend land geen enkel belang bij een zelfvoorzienende landbouw. „We moeten ons niet achter de dijken terugtrekken, want dat gaat ons heel veel geld kosten”, aldus Kamp.

Meer: telegraaf.nl/binnenland/23016432/…
Coen
het maakt Buma en het CDA niet uit hoe ze in de publiciteit komen, als ze er maar in de publiciteit komen 😞

dit soort uitspraken zal de verloren boerenaanhang niet snel doen terugkeren

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot rusland , landbouw , graan , brand , europa , landbouwbeleid , voedselveiligheid , politiek , europees en voedselzekerheid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1