Eten de ganzen ons straks kaal dank zij de anti-jacht-lobby?

Ik kwan een stukje tegen over de ganzen:
boerenweg.nl/algemeen/g7complot-gewoon-doorgezet/

Kort samengevat zegt hij:
Het hoofddoel is om de natuurbeheerders te steunen, een ander doel is om de jacht te verbieden. Ons gras is maar bijzaak...

Deel dit artikel

Reacties

paul1
ze eten me nu al arm
de hoef
drinken heb je nog zat zo te zien ,de fles blijft vol en het glas ook
pa
Nog armer gaat niet. Blij met me A O W
pa
Nog armer gaat niet. Blij met me A O W
+7
jorisdriepinter
De hele ganzenproblematiek is een perfect staaltje van hoe vertragen we een oplossing zo lang mogelijk. Politiek en tbo's willen niet uitleggen dat je soms dieren moet doden.
Ze zijn bang voor hun kiezers en leden.
Ondertussen wordt het probleem steeds groter. Dat boeit ze niks want de kosten zijn voor een ander.
+1
gerrie-hul
De belangenverstrengeling van de heer Kramer blijkt groot te zijn En wat kun je daar aan doen
DommeBoer
Je bedoelt Johannes Kramer van de FNP, deze dus twitter.com/johkramer/ ?
Om te beginnen kun je Google de weg wijzen naar dit soort verhalen...
+2
maisboerke
Ganzen in de mist, rand Rotterdam.
dzik
Ongelofelijk die gasten lees onderstaand

Vreedzaam protest tegen ganzenjacht
Geplaatst op 23 augustus 2014 door Argus
Vreedzame tocht van rouw en hoop

Stop de Ganzenmoord kan het niet meer aanzien. ‘Op dit moment wordt er bijna elke dag in de Hoeksche Waard op ganzen geschoten’, zegt Riëlle van Duin van de actiegroep. ‘De jagers lokken de ganzen met lokfluitjes en lokganzen. Zij lokken dus ganzen die alleen willen overvliegen naar het jachtveld en schieten ze uit de lucht op het moment dat ze willen landen.’ Om hun afschuw over de ganzenslachtingen te uiten, organiseert Stop de Ganzenmoord op zaterdag 6 september een vreedzame demonstratie.

‘Jagers schieten ganzenfamilies uit elkaar, de paniek breekt uit en aangeschoten ganzen vliegen door om later alsnog een uiterst pijnlijke dood te sterven’, weet Van Duin uit de praktijk. ‘Er zijn veel klachten van inwoners die het beu zijn om elke dag geconfronteerd te worden met mannen in camouflagekleding, die verscholen in hooibergen, hun barbaarse hobby uitvoeren’, vertelt Van Duin. ‘Maar het mág gewoon van de provincie. Die ganzen brengen immers schade toe aan de landbouwgewassen beweren de boeren, en ze zijn verder ook nog eens “levensgevaarlijk”.’

Vreedzaam protest
Van Duin: ‘We organiseren een tocht waarbij we in stilte over een mooie dijk wandelen met aan de ene kant het natuurgebied waar de ganzen vandaan komen en aan de andere kant de velden waar de jagers verstopt liggen om ze af te schieten. We willen er een vreedzaam, mooi en waardig protest van maken waar zo veel mogelijk mensen en organisaties aan meedoen. Een tocht van rouw en hoop.’

De Faunabescherming steunt deze actie van harte en nodigt faunabeschermers uit om op 6 september naar de Hoeksche Waard te komen en mee te lopen voor de ganzen en tegen de ganzenjacht.
+3
friese koemelker
het isergelijk hoe diekrengen jou al of niet duur betaalde land leeg vreten.zijn wij daar voor? maar alser een 800 ganzen telkens een perceel weiland nemen voor de dag van inscharen wordt jehelemmal woest :alles platgetrapt en besmoerdt met een laag heel viese strond.
smits
Ik kan misschien iets voor je betekenen! Ben (West-Fries) dorpse jongen en ook ondernemer (zie mijn profiel) met een jachtakte! Intensief bejagen helpt. Hoef er niets voor te hebben.
Ik hoor het wel.
Gr. Edwin
+1
gerrie-hul
Word het niet tijd dat de beheerders van de natuurterreinen de schade gaan betalen Willen ze dat niet korten op de subsidie die ze krijgen
smits
Dit is weer Nederland op zn smalste. Iedereen weet hoe de populatie ganzen explosief aan het toenemen is in NL. Tellingen wijzen op meer dan 700.000 ganzen die elke jaar verder toenemen. Het afschot van ganzen per jaar is een druppel op een gloeiende plaat. Ganzenafschot moet juist intensiever! Als het aan de politiek ligt wordt er straks niet meer gejaagd! De zittende jagers kunnen het met de beste wil van de wereld gewoon niet in toom houden. Ik, jonge jager (44) zonder jachtveld, biedt zich aan om bij de boeren de ganzenpopulatie in te dammen/te verjagen liefst in Noord-Holland/Friesland. Maar andere provincies is zeker ook geen bezwaar. Ik hoor graag wie er interesse heeft!
Zie mijn profiel! Ben zelf ook ondernemer, een dorpse jongen en van jongs af aan betrokken geweest in boerenbedrijf/boerenleven (...en dat moet ook een best leven blijven!!
Edwin Smits
richard koops
Hoi,

neem eens een kijkje op mijn website: www.koopsserviceadvies.nl
Wij komen graag in contact met agrariërs die overlast/schade hebben van kraaien ganzen en dergelijke.
richard koops
Hoi,

neem eens een kijkje op mijn website: www.koopsserviceadvies.nl
Wij komen graag in contact met agrariërs die overlast/schade hebben van kraaien ganzen en dergelijke.
richard koops
Hoi,

neem eens een kijkje op mijn website: www.koopsserviceadvies.nl
Wij komen graag in contact met agrariërs die overlast/schade hebben van kraaien ganzen en dergelijke.
JanfalO
Jagen of bestrijden, voor beide kunt u contact met mij opnemen. Een goede vergoeding lijkt mij bespreekbaar. Kicking_bird@hotmail.com
Lijkt me toepasselijk 😉

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gras en jacht ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN