De maïsprijs kan dit jaar nog wel eens meevallen

Geen paniek, het groeit als een tierelier:

Vanwege de aangescherpte derogatie verwacht menig melkveehouder dat de prijzen voor snijmaïs dit jaar zullen oplopen. Volgens handelaren kan dit nog wel eens meevallen.

'Het leeft heel erg onder veehouders. Ik krijg nu al telefoontjes van boeren die snijmaïs willen kopen en een prijs willen afspreken, terwijl het zaad nog maar net gezaaid is’, stelt Jos van den Brand, loonwerker en foeragehandelaar in Lithoijen.

Volgens hem is het nog veel te vroeg om de prijzen in te schatten. 'Als we een jaar krijgen met veel regen en zon, dan groeit er gigantisch veel maïs. Dat zal de prijzen drukken. We moeten elkaar dus zeker niet bang maken.’

Maximum prijsniveau
Volgens Wiegert van der Heide van Delta Voeders in Nieuw-Roden is het niet realistisch dat de prijzen dit jaar nog verder oplopen. ‘We zitten aan het maximum prijsniveau. Boeren zijn niet bereid meer te betalen.'

Momenteel liggen de prijzen bij Delta Voeders tussen de 68 en 75 euro per ton maïs (franco geleverd), afhankelijk van de kwaliteit. Deze prijzen zijn flink hoger dan voorgaande jaren.

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit artikel

Reacties

WRV70
tja een keer houd het op. Zijn nog andere voeders die mais kunnen vervangen. Op zand waar het niet al te veel geregend heeft zal hij het wel doen. Op de zware kleigronden is de kieming maar slecht door de grove grond. Heb zelf een hoek waar nog niet de helft is gekiemd. Gaat gelukkig maar om een kleine ha.
dorpsrandhoeve
Is da nu alweer begonnen? pffff, en het duurt nog zo lang voor het herfst is.
+1
jan 1
Hier meer gras in het rantsoen,en meer mais meel in de brok,is goedkoper als mais van 60 euro!
verbi
Inderdaad eerst maar eens kijken wat het jaar brengt. De eerste snede is goed gelukt en een grote bult dat hebben we dus al.
Clooney
Is maar net wat de korrelmais dan doet en dat zetmeel betaal je toch links of rechtsom.
-4
George
De maisprijs valt de koeienboeren al jaren niet meer mee dus zal het ook dit jaar niet meevallen. Onder de €2000 is er dit jaar geen goede mais te koop.
+4
DeBoerin
Quote:
@George: Onder de €2000 is er dit jaar geen goede mais te koop.

Neem jij alle goede mais af die beneden die prijs op de markt komt ?
jg
Boerin, Slechte mais zou best onder 2000 euro op de markt kunnen komen, 1900 euro / 35 ton. Het is een raar stukje in Nieuweoogst zonder enige waarde. Wel is het een feit dat veel groeiende intensiverende melkveehouders wat angst voor de hoge ruwvoerprijzen gaan krijgen.
George
Tja boerin wel zullen het zien. Ik heb het over goede mais en die gaat dat gewoon kosten.
ejb
@George
als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat bij ons in de buurt al percelen maïs verkocht zijn voor €2500 per ha uiteraard wel percelen waren de maïs al jaren goed is
wenters
@ejb
Die taferelen zijn puur een teken van angst. Goede maïs komend najaar max. 1900 euro, anders mogen ze hem van mij houden! Ik doe niet mee aan dit wild-west-gedoe...
wenters
@ejb
En ik lach me rot, als die grond dichtslaat en de maïs niet hoger wordt dan 1 tot 1,50 meter. Dan verleert men het kopen op voorhand wel. Mijn pa zegt altijd: weten wat je koopt!
+1
huub
@ejb 'percelen waar de mais al jaren goed is'

In het verleden behaalde resultaten...

Waar al jaren mais staat groeit niet de allerbeste mais.
ejb
@wenters
ik heb niet gekocht als je dat mocht denken.

wat ze doen moeten ze zelf weten ik heb daar verder geen mening over want in het najaar weet je pas of het verstandig was of niet.
wenters
@ejb
Was algemeen bedoeld... 😃
gezienus
@ejbpercelen maïs verkocht zijn voor €2500 per ha
Waarom hebben ze Mij niét gevraagd
George
@ejb
Ik heb vanaf 2010 gemiddeld ongeveer €2000 per ha gehad en ik zie geen reden waarom dat dit jaar niet haalbaar is. We zullen het wel zien.
+1
de hoef
@gezienus
die mensen hebben vast geen boot met een hakselaar er op
+2
de hoef
@wenters
ik zie het probleem niet .want bij huren praat je ook van te voren de prijs af
1000 euro pacht plus 1000 euro onkosten
plus 500 winst is hier al 2500
maarja een echte boer hoeft geen winst he
jan is hobbyboer
Wat ik hier hoor is dat de boeren die altijd nogal paniekerig zijn dit jaar nog stukje meer paniekerig zijn. Ik hoor ook verhalen van voorkoop voordat er een plantje boven de grond staat. 't is elk jaar nog los gelopen, dus het zal dit jaar ook wel loslopen. En de prijs is afhankelijk van hoeveel graan er in de wereld groeit en hoeveel gras er in Nederland groeit (en ook wel beetje of de melkprijs in de been blijft). Maar ja, van alle 3 dingen hebben zelfs de kenners geen snars verstand dus we zien het wel aan het eind van het jaar. Op het moment is er nog erg makkelijk aan ruwvoeders te komen, blijkbaar zit er in Duitsland nog zat, er wordt zelfs al gebeld of je niet nog wat stro en kuilbalen nodig hebt, dat heb ik nog nooit meegemaakt.

Paniek verkopen is ook een marketing methode en sommige mensen zijn daar erg gevoelig voor. Mijn ha mais van vorig jaar die ik over heb is trouwens ook nog te koop deze zomer. Liever deze herfst nieuwe mais.
DeBoerin
Quote:
@George: Tja boerin wel zullen het zien. Ik heb het over goede mais en die gaat dat gewoon kosten

Volgens mij kopen we ieder jaar goede mais, afgelopen jaar:
7 ha 18300 ds € 1825 af land
4.12 ha 19200 ds € 1825 af land
12.29 ha 17500 ds € 2000 incl. mestafzet dit voorjaar ( voordeel t.o.v.reguliere mestafzet €240 per ha)
+ 316 ton € 42 per ton in de kuil gereden.
Dit is allemaal in ZO Brabant en bij de meeste kunnen we in het voorjaar ook met mest naar toe. Hadden de mais op tijd gekocht, hebben later voor nog minder aangeboden gekregen.
wenters
@de hoef
Tussen vragen en krijgen zit een groot verschil....
wenters
@de hoef
Inderdaad, bij huren/pachten praat je van tevoren een prijs af, maar dan weet je toch wat je hebt....? Maar als ik het goed begrijp, pacht jij dus grond, om maïs te verbouwen om vervolgens aan een ander te verkopen? Als dat zo is, dan loop je toch onnodig risico en haal je je toch meer werk op de hals...

Hier in de buurt, of net over de grens in Duitsland kan maïs verbouwen volgens jouw berekening al helemaal niet meer uit. Toch hebben enkele grond gehuurd in Duitsland, na Dijksma's 80/20 derogatie-stunt om zelf in de hand te houden dat men de silo dit najaar vol krijgt. Hier is pacht rond €1450 + €1000 onkosten zit je al aan €2450,- en dan heb je nog niks verdient. Ik koop zelf graag maïs op stam aan, dan weet ik wat ik heb en heb je het minste werk en risico.
+2
pieta
@DeBoerin
Mijn vader zit ook in Brabant maar dan oostelijk richting Gelderland en die heeft voor 1950 per ha(ex btw) verkocht zonder mestafname en nog vele telefoontjes gehad van kopers omdat ze geen mais aan konden komen.
+1
de hoef
@wenterswij verkopen alleen als hij duur is mais .anders maken we er ccm van .we huren de grond voor mest afzet .zaaien en bewerken doen we zelf .en een machine op 50 ha is rendabeler als op 10 ha
George
@DeBoerin
Hoe weet je de kilo's droge stof per ha die eraf komen? Voor minder aanbieden is echt niet nodig. Ik zit ook in zuid oost brabant en meestal dorsen wij de mais. Hoeven totaal niet te leuren met de mais en mestaanvoeren zijn we ook vrij in en wordt niet gecombineerd met de afnemer van mais.
DeBoerin
Quote:
@George: Hoe weet je de kilo's droge stof per ha die eraf komen?

Loonwerker heeft nieuwe hakselaar gekocht die droge stof percentage kan meten. Ter controle monster laten controleren.
Geschatte hoeveelheid in kuil daarna vergeleken met kuiluitslag.
12.29 ha was van pluimveehouder die het normaal zelf als korrelmais vermaalt en voert. Kon zelf goedkoper aan droge grondstoffen komen.
Pluimveemest wordt allemaal verwerkt dus mooie kans voor ons.
George
@DeBoerin
Dat is toch vreemd , hier beginnen pluimveehouders juist met hun eigen mais te voeren omdat het veel goedkoper is. Ik ken ook varkensboeren die door hun voerleverancier het advies kregen om hun mais te verkopen aan een koeienboer omdat die zogenaamd veel te hoge prijzen gaven voor de mais maar daarna wel van de koude kermis thuis kwamen. Oke droge stof meten met de hakselaar , maar de hoeveelheid wordt geschat en gaat dus niet over de weegbrug.
George
@wenters
Beste wenters waarom lacht u zich rot als de mais mislukt? Heeft u daar voordeel van?
wenters
@George
Niet letterlijk bedoeld, het is echt niet leuk als men zoiets overkomt, maar ik vind het belachelijk dat men op voorhand maïs voor zulke bedragen koopt. Eén dikke stortbui of een lang droge periode en de op voorhandse koop is weggegooid geld, maar dat is slechts mijn mening...
+2
de hoef
@wenters
hoeveel keer heb jij al mislukte mais gehad dan .ik kom pas kijken natuurlijk ben 43 maar echt mislukken bij mais heb ik nog niet veel gezien op goede grond
wenters
@de hoef
Bij ons valt wel mee, goede zandgrond op twee droge zandkoppen na, maar een paar kilometer verderop hebben ze leemige zandgronden en die slaan redelijk gauw dicht bij harde regen. Daar is het niet de eerste keer dat er waardeloze maïs afkomt.
+4
de hoef
@wenters
dat is dus geen maisgrond en zul je ook geen 2500 krijgen
ik kan hier in de buurt zo wel zeggen waar goede mais gaat groeien
en waar je geluk moet hebben voor goede mais
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@de hoef: waar je geluk moet hebben voor goede

Ja hier ook, hoge esgronden lukt altijd, zandkoppen hebben risico bij droogte en natte lage stukken kun je in de herfst feest verwachten als het weer beetje tegen zit. Maar dat kan toch iedereen bedenken?

Ik denk dat het een groeizaam jaar gaat worden. 1e 2 snedes zijn bij de meeste boeren wel gelukt, en weersvooruitzichten zijn goed. Laat nou juli beetje droog worden, in augustus begint het altijd wel weer te groeien, dus mijn conclusie is dat het wel weer goed komt dit jaar (zoals elk jaar trouwens), maar ja ik ben een optimistisch mens. Vorig jaar werd er moord en brand gescheeuwd over voertekort, nu wordt het mij alweer aangeboden, in duitsland zit blijkbaar nog zat.

Koop een notenboom en laat je vooral niet gek maken.
pieta
@jan is hobbyboer
De mais uit de kuil is toch duur.
pieta
@jan is hobbyboer
Tractor verkocht?
de hoef
@jan is hobbyboer
hier is altijd vraag naar voer
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: @jan is hobbyboer
Tractor verkocht?

Ja tractor is weg, nu heb ik nog een bundertje ingekuilde mais te koop.
jan is hobbyboer
Quote:
@de hoef: @jan is hobbyboer
hier is altijd vraag naar voer

Ja ik koop ook altijd nog wel wat voer bij. Maar prijzen zijn heel redelijk op het moment, ervan uitgaande dat het maken van een vierkante baal al wel ongeveer 25 euro kost. Ik heb ze tussen de 40 en 45 euro thuis op het moment. En er komt nog zat voer, da's altijd zo in augustus.

Heb nu m'n oude mais tekoop staan, koop in de herfst wel weer verse mais bij, heb zelf geen mais. In de achterhoek hebben we ook nog het spreekwoord: meestal buj te bange.
de hoef
@jan is hobbyboer
dan heb je waarschijnlijk ook nog wel verdiend aan het kuil onderdekken
gezienus
@de hoef
We hebben hier gewoon te veel water gehad andere jaren was het altijd top hoop dat we de mais er deze week in krijgen
de hoef
@gezienus
heb je 1 geluk je bent niet alleen .we moeten hier morgen bij een klant ook nog drie ha zaaien .ook eruit geregend vorige week
jan is hobbyboer
Quote:
@de hoef: @gezienus
heb je 1 geluk je bent niet alleen .we moeten hier morgen bij een klant ook nog drie ha zaaien .ook eruit geregend vorige week

Aan het eind van het jaar zie je daar toch vaak bijna niets van terug. Die mais die vorige week beetje geel zat te worden omdat het veel te koud was, daar schiet je ook niet zoveel mee op. Dat wilde gedoe met mais in april heeft volgens mij niet zoveel nut.
George
@jan is hobbyboer
Voor snijmaïs maakt het inderdaad niet veel uit , maar als je wilt dorsen moet je eigenlijk als de omstandigheden het toelaten voor 1 mei zaaien.
meelezer10
@George
leg dit is uit george. Waarom is snijmais minder belangrijk als dorsmais.
pieta
@meelezer10
Rijping denk ik zo.
pieta
Quote:
@meelezer10: Waarom is snijmais minder belangrijk als dorsmais.

Dit schrijft ie niet.
+1
meelezer10
@pieta
oke rijping dat klopt inderdaad. Ik dacht dat george de korrelopbrengst bedoelde. bij later zaaien neemt de korrelopbrengst meestal af.
+2
George
@meelezer10
Inderdaad de korrelopbrengst is ten allen tijden het belangrijkst , maar inderdaad vind ik vroeg zaaien belangrijk zodat de droogkosten niet te hoog oplopen.
DeBoerin
Quote:
@George: Dat is toch vreemd , hier beginnen pluimveehouders juist met hun eigen mais te voeren omdat het veel goedkoper is.

Misschien dat ze in jullie hoek achter de markt aan lopen 😉
Zijn toch geen kleintjes hier zo.
huub
Quote:
@George: Onder de €2000 is er dit jaar geen goede mais te koop.

Heb je 'm al verkocht George? wij hebben goede mais voor €1650 en €1700.
+1
de hoef
hier niks verkocht onder de 1800 en de duurste 2250.
en wat is goede mais
hier uitslag van dit jaar 35.3 ds 1012 vem 392 zetmeel .
zet die van u er is naast als je hem binnen hebt 11 sept gehakseld
+1
huub
@de hoef
Maandag gaat ie er af.
DeBoerin
Quote:
@de hoef: hier niks verkocht onder de 1800 en de duurste 2250.

Vandaag 20 ha ingekuild. 17,7 ha aangekocht voor €1750.
Samen met buitenronde van ons huisperceel en 1 ha op afstand ligt er nu een kuil van 42 bij 12.5 en ruim 3 m hoogte.
Om en nabij 1250-1300 m3 niet slecht dus.
Ook de 5e snede gras vandaag ingekuild.
Volgende week nog 23 ha.
jg
@DeBoerin
Ca 43 ton per hectare ??
huub
@jg
1300m3 x 275kg ds/m3
357,5 ton ds van 20 ha maakt een kleine 18 ton ds/ha
DeBoerin
Quote:
@jg: Ca 43 ton per hectare ??

Kuiluitslagen vorig jaar tussen 253 en 276 kg ds per m3:
1275*265/20 =16893 kg ds per ha ? 😄
DeBoerin
Quote:
@huub: kleine 18 ton ds/ha

zie mijn berekening, heb ik niet overdreven toch ?
+1
DeBoerin
@DeBoerin
Nu nog wel ff naar buiten want er moet op zowel gras als mais nog plastic.
jg
[@DeBoerin
16893/0,38 =44455 ton.
meelezer10
@DeBoerin
reken mij die 1275 is voor dan
Hobbyhouder
@DeBoerinHier verkocht voor €1850.00 48 ton per hectare
+1
de hoef
@DeBoerin
45 meter bij 14 bij 3.70
geeft volgens de uitslag 2331m3
is volgens blgg 1810 ton van 27 ha
is 67 ton per ha
+1
meelezer10
@de hoef
1810 ton a 35.1% is 635 ton ds. dat is dik 23,5 ton ds per ha ?
lijkt me rijkelijk veel.

bij mij worden de kuilen naar maten ze hoger worden kleiner. voor aan heb je een schuine oprit. is dit bij blgg niet?
+2
diezel
@de hoef
Voor de verkopers ging het dit jaar niet om de hoogte van de maisprijzen, maar juist waar de bodem zou komen liggen.
Buitengewoon aantrekkelijke vooruitzichten voor de komende 10 jaar.
De kans op nog zo'n groeizaam jaar is komend decennia namelijk nihil en de graanprijzen kunnen niet veel verder omlaag. Anders komt half Frankrijk te koop te staan of braak te liggen.
+1
de hoef
@meelezer10voorop gesteld dat we best goede mais hebben ,vind ik het ook wel aan de hoge kant .ze middelen wel want de kuil is 4.5 meter met gemak .muren zij ongeveer 2 meter dus daar blijft ie al vierkant.maar ik heb het onderlaatst met pieta al beschreven sinds we bex hebben halen we 60 ton van een ha
maar als je het niet gelooft hij is te bezichtigen en de analise ook
meelezer10
@de hoef
dan was je 16 meter brede plastic wel te smal?
+1
George
@de hoef
We geloven jou wel maar de Bex en Blgg niet. Alles over de weegbrug rijden dan weet je pas zeker wat je hebt.
+1
huub
@George
Een loonwerker hier in de buurt is deze maisoogst gestart met krone silagewagens met weeginrichting, meten is weten.
George
@huub
Dan weet je tenminste wat er daadwerkelijk van een hectare afkomt. Al het andere zijn (grove) schattingen.
arjan_kok
@diezelbegin je daar toch een dependance
de hoef
@meelezer10ligt inderdaad dwars over ,maar dat komt omdat ik dan elke keer een stuk dicht kan leggen als er een stukje op hoogte is
+1
huub
@de hoef
Eerste schatting komt op net geen 19 ton DS/Ha.
jan 1
Zijn nu aan het maaien voor de 2e snee,4 wkn na de 1e!Wat er staat zit tussen de 3 en 3.5 ton ds /ha.Maar kan de rest van het jaar nog bar droog worden natuurlijk..
de hoef
jan jullie zitten in een streek waar gras makkelijk groeit ,maar in brabant is altijd te weinig voer .heb hier gisteren al het gras van vorig jaar nog verkocht [er is dus nog vraag zat
+1
Clooney
Dit is wel wat raar van nieuweoogst en met een wel heel hoog glazen bol gehalte deze keer.
+3
henvertje
Geen paniek zaaien, je moet geduld oogsten!
+2
Clooney
Als je met 1900,- per ha aankomt kan je ook geen zware mais verwachten.
De huur van 1 ha aardappel-land brengt al 2000,- euro's op!
Dus niks mis mee om nual mais vastleggen voor 2500,-
1000,- kosten voor de teler en is dan maar 1500,- huur zonder mestafzet.
Of de prijzen al snel naar 3000,- of 3500,- de ha gaan is maar net wat melkprijs en graan/korrelmais prijzen doen.
DeBoerin
Quote:
@Clooney: Als je met 1900,- per ha aankomt kan je ook geen zware mais verwachten.

Wat is bij jullie zware mais dan ? Hier op de zandgrond 18000 ds ieder jaar daar tekenen we voor volgens mij.
Verder moet je eens proberen om meerdere jaren achtereen voor aardappels te verhuren voor € 2000 😛
+1
pieta
Aardappelen, suikerbieten, wortelen, prei, aardbeien enz.
+1
Clooney
Maar weinig boeren doen al hun grond in de verhuur, dus je kan met gemak ieder jaar ruim-voldoende verhuren.
Dre van Helmond
Mais krijgt wel erg veel aandacht!
+2
George
Jaja mais doet het altijd goed op de prikborden en dan vooral de prijs ervan.
jg
Volgens een bericht van Limagrain op Veeteelt.nl is er ca 17000 ha minder snijmais gepoot dit jaar.
George
Goed nieuws JG. De mais wordt duur dit jaar. Ze proberen de graanprijzen nog de grond in te praten maar dit zal niet blijven lukken. Oekraïne blijft een probleem , uitgewinterd graan in The States en droogte in Rusland zullen de prijzen snel weer laten stijgen!
jg
George, schijnbaar is iedereen erg bang voor de prijsvorming van de snijmais komend najaar. Op Boerderij.nl een artikel dat de huidige goede grasgroei het derogatie-effect (20000 ha minder snijmais) zal compenseren.
Op Boerenbusiness.nl het verhaal dat de vraag naar snijmais ,ondanks de goede grasgroei , zeer fors blijft.
George
Ik heb het gelezen ja. Het gras heeft goed gegroeid maar ieder jaar groeit er ongeveer evenveel gras maar het kan niet altijd onder optimale omstandigheden gewonnen worden. En dat is in dit vroege voorjaar dus wel gelukt. Het is allemaal wat voorbarig maar ik heb het al vaker geschreven dat voer nooit meer echt goedkoop wordt en dat de lage prijzen van enkele jaren geleden niet meer terug komen.
pieta
@George Hetzelfde verhaal kun je gelukkig ook voor de melkprijs schrijven!
jg
@George
Journalist zijn als er geen nieuws is en je toch moet leveren lijkt me niet leuk.
MTSTAMMINGA
@pieta
Voor de superheffing betalenden we ook weleens 140 guldenvoor de mais uit duitseland weet ik nog
jorisdriepinter
@MTSTAMMINGA
Ja, en dan kwam er zo'n dikke Duitser met een grote bieten aanhanger die je met de hand leeg moest spitten door de onderkleppen. En zelf had ie natuurlijk geen vijftand vork bij zich 😃
gezienus
Quote:
@jorisdriepinter: zo'n dikke Duitser

waarom een dikke dutser
gezienus
Quote:
@jg: dat de huidige goede grasgroei

eerste snede is binnen maar er moet nog meer aan de kuil dit jaar kan nog van alles gebeuren
+1
de hoef
@gezienus
george zal denken regeren is vooruit zien
ik hoop dat george onze landbouwminister nog eens word
+1
DeBoerin
Quote:
@George: Het gras heeft goed gegroeid maar ieder jaar groeit er ongeveer evenveel gras

En ook ieder jaar ongeveer evenveel mais. Dus over tot de orde van de dag en aan het einde van de zomer hebben we het weer over de prijs van mais 😄
George
@DeBoerin
Nee mais wil nog wel eens wat opbrengstverschil inzitten. Alleen dat weten de meeste melkveehouders niet. Ze hebben het altijd maar over geschatte hoeveelheden en bijna nooit wat daadwerkelijk over de weegbrug is geweest. De maisprijs blijft gewoon op een hoog niveau ook na de zomer.
+1
mlkvhoudr
@George

Ik doe nog even niet mee met dat gezever over de maisprijs, de mais komt net boven hier.

Maar als herma gelijk heeft is het glas voor alle partijen vol en dat is toch gewoon het allermooiste.

En dan kan @jg vast zijn ferrari gaan bestellen 😃 want die scherpe daling die komt er niet..............

boerenbusiness.nl/video/marktupdate/…
+1
maisboerke
@de hoef
Dan hebben wij nog nooit zo'n een goeie gehad.!!!
koetje 10
Dre weet nu al dat de mais niks aan euro's op gaat brengen??
Kan je nagaan wat voor club de maisbank is....
+2
Dre van Helmond
Koetje 10 Ik heb zeker niet gezegd dat de mais geen geld mag opbrengen, en weten doe ik het ook niet.
Hoe kom je er bij?
+1
oldhuus
20.000 hectare minder dit jaar, en een deel is al verzopen.
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
+1
maisboerke
Onzin schrijven, elkaar de kop gek maken, anders is het niet op dit moment.
Er is minder mais geteeld, dat is waar, geen 20.000 maar ongeveer 4000 HA. de hogere opbrengsten compenseren dit weer, dus waar praten wij over.
Wat de prijzen aangaat, deze zijn schommelende tussen de 1000 en 2000 Euro voor de Snijmais. Afhankelijk van kwaliteit, opbrengst en streek waar het is geteeld.
Dus beste Prikkers, maak elkaar de kop niet gek, een ieder weet hoe het er voor staat, ga geen prijzen zitten opvoeren, de praktijk is immers heel anders.
+1
diezel
@maisboerke:
Iedereen weet inderdaad hoe het er voor staat.
Bij de eerste de beste groeivertraging in 2015 kun je de hoofdprijs gaan betalen! 😄
+1
George
Quote:
@maisboerke: ga geen prijzen zitten opvoeren, de praktijk is immers heel anders

Wat is dit voor een achter de markt aan bericht?
Ga geen prijzen zitten opvoeren , de praktijk is immers heel anders schrijf je. Dan kun je ook wel schrijven ga geen prijzen omlaag praten , de praktijk is immers heel anders.
Wat moet je nou met zo'n vaag verhaal?
+1
George
Quote:
@diezel: 2015 kun je de hoofdprijs gaan betalen!

Beste Diesel , zo gauw de korrelmais weer eens tegen de €200 per ton komt zal de snijmaïs minstens €3000 per ha gaan kosten.
maisboerke
@diezel
Maak je echt maar geen zorgen, er is van alles genoeg tot oogst 2015.
-1
maisboerke
@George
Zo'n vaag verhaal is dit niet, het is de keiharde realiteit, ook voor 2015, zie ik het persoonlijk nog niet zo hard veranderen. Ben natuurlijk ook geen toekomstvoorspeller. Maar ondanks alles hoop ik natuurlijk voor iedereen het beste.
diezel
@George
We weten wat er maximaal in Nederland KAN groeien.
Elke snede gras/jaar minder heeft veel meer invloed dan de korrelmaisprijs. Grotendeels ontkoppeld in Ndl/Vlaanderen.
George
@maisboerke
In grote lijnen is je verhaal realistisch alleen de laatste 2 regels is onzin.
maisboerke
@George
Weet je wat het grootste probleem is, de Euro.
Als deze sterker zou zijn t.o.v. de USD, waren de prijzen ook wel anders.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@maisboerke: Als deze sterker zou zijn t.o.v. de USD, waren de prijzen ook wel anders.

Hoezo is dat? Bij een goedkope euro is alles wat in dollars betaald wordt toch duurder? NL voert toch nog steeds erg veel dollar-voer in? Snap het dus niet, maar dat zal wel weer aan mij liggen.

Ze hebben mij wijs gemaakt dat het voor de Europese economie een zegen is dat de euro wat in waarde zakt. Als exporterend land met een gigantisch handelsoverschot kan ik dat zelfs begrijpen. Hoe goedkoper de euro, hoe makkelijker concurreren met het buitenland. Die paar maisverkopende boeren hebben dan maar even pech gehad.
+1
koetje 33
@maisboerke
Hoor van jou niets over meer vee tov 2013 en meer koeien in 2015 tov 2014. En jij vergist graan doelbewust met ruwvoer. Het is dat we de laatste 5 weken mooi weer gehad hebben, anders waren de snijmaïs prijzen nual veel hoger geweest en over een half jaar betaal je veel meer.
George
Je hebt gelijk Diesel maar als de korrelmaisprijs weer €150 per ton is bij 70% DS dan wordt het helemaal spannend om het voer bij elkaar te krijgen.
+1
Dre van Helmond
George hier word veel korrelmais aangeboden om te hakselen .
Moet soms wat verder getransporteerd worden.
Ik ben benieuwd wat er over 2 weken nog staat.
Cornelis
Gister gekocht voor 43 euro per ton, aangereden op de kuil. Mooie droge mais. Of ik alsjeblieft nog meer wil hebben....
mlkvhoudr
Dat doe je goed, waar heb je dat gekocht ?
Frans1
Doe je goed? Hoezo, uitgaande van 50 ton/ha en €350,- hakselkosten kost ie ook 1800/ha
Cornelis
Loonwerker in de buurt.
Cornelis
@Frans1De som is in dit geval iets anders...
Frans1
@Cornelis
Vertel,zo raar is mijn som toch niet?
jg
Dat is ca 1900 euro per hectare voor de teler. Mooie prijs.
Cornelis
Er zijn nog rekenmachines te koop hoor.
+1
jg
@Cornelis
53ton a 43 euro= 2279. - ca 380 hakselkosten. = 1900 euro voor de teler. Heb je slechte mais gekocht?
Cornelis
@jgWaar staat 50 ton? En ja hier kost de diesel niks.
+2
George
Beste jg , 53 ton zou het minstens moeten zijn maar de vroeg gezaaide mais is momenteel al zo'n dorre droge turf dat die dat niet meer weegt. Ik zou niet graag zo'n dorre droge mais inkuilen.
gezienus
We hakselen volgende week nog 2 ha extra heb ik gekregen licht aan mijne hij kan het niet kwijt worden en wil het land schoon hebben

hier geeft niemand meer geld uit voor voer
George
Quote:
@gezienus: kwijt worden en wil het land schoon hebben

Hebben die Biogasanlages geen mais meer nodig bij jullie?
Ik heb hier een boer in de buurt gesproken die een biogasanlage heeft is Oost Duitsland waar ze de mais kochten voor €25 per ton en dan was het hakselen voor hem! Maakt bij 50 ton product een prijs van €1250 per ha wat natuurlijk een flutprijs is. Maar beter dan weg geven. Hij kan ook beter dorsen , dat kun je altijd kwijt!
+1
gezienus
@Georgezal morgen de mais eens bekijken en een foto maken kunnen juilie beoordelen hakselen of staan laten
George
@gezienus
Het is dus een twijfelachtig gewas.
MTSTAMMINGA
@gezienus
Wel het minstplek van die mais op de foto zetten !! 😞
George
@gezienus
Waar blijft die Foto Creemers? Je loopt telkens te zwetsen dat ze je mais komen aanbieden maar vervolgens horen we niks meer?
gezienus
@George geduld is een schone zaak george
Farmer_
@gezienus
Hier betaald de biogas €1000/ha, mot je geen pachtland hebbe van €900.
George
@gezienus
Na 1 week is het geduld op. Gratis mais zal wel bras mais zijn die je voor het hakselen nog te duur hebt.
gezienus
@George nee zit in de kuil kolven waren goed 2 maal geplant en 2 meter hoog
maisboerke
Quote:
@George: 53 ton zou het minstens moeten zijn maar de vroeg gezaaide mais is momenteel al zo'n dorre droge turf dat die dat niet meer weegt. Ik zou niet graag zo'n dorre droge mais inkuilen.

George, waar heb je die droge mais gezien ?? zullen dan ook best wel van deze percelen zijn. Wij zijn dan ook nu zo'n drie weken dagelijks bezig, hoofd zakelijk ZW Nederland, over het algemeen te rijpe kolven, en nog te groene stengels. en gemiddelde opbrengsten boven de 50 ton per HA. (Snijmais).
George
Quote:
@maisboerke: waar heb je die droge mais gezien ?? zul

Hier wordt volop gedorsen en dat al met 70 DS , en dat is gewoon heel dorre mais. En daar haal je echt geen 50 ton van.
Farmer_
@George
We hebben afgelopen vrijdag ook 1 perceel gedorst, 32%
gezienus
@Farmer_ hier is het vochtig rond de kuil van zondag, niet gezakt
Farmer_
@gezienus
Jullie waren dit voorjaar nogal laat met al dat water.
George
gezienus
Farmer_
@George
Wat is er met google?
gezienus
@Farmer_ heb je ook afbeeldingen fotos
Farmer_
@gezienus
Op google?
gezienus
@Farmer_ van wie
Farmer_
@gezienus
Bedoel je de Fendt, was zo maar een van internet, niet de mijne 😄

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot brand , lto , derogatie , melkveehouder , doc en loonwerker ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
147
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
1