Verlagen van zuurtegraad door toevoeging

Door middel van een toevoeging in het veevoer, kan de zuurtegraad in tankmelk met enkele tienden van procentpunten omlaag gebracht worden. Hiermee kan een strafkorting op de kwaliteit van de melk worden voorkomen. Het product kost op jaarbasis ongeveer 25 euro per koe. 

Deel dit artikel

Reacties

+1
dorpsrandhoeve
Misschien eens proberen eerst met management maatregelen de oplossing te zoeken. is misschien wel eens goedkoper en beter dan al die lapmiddelen.
kaas
zo denk ik er ook over kijk eerst de melkmachine eerst maar eens goed na en de de veevoedings- kant lukt het dan nog niet is zo iets misschien een uit komst.
+1
Cornelis
En wat doet het product verder met de melk? Graag eerst onderzoek en het dan in de markt zetten!
+1
jan w
We leven niet meer in een tijd dat maar zo jan en allerman maar producten op de markt kunnen zetten. Neem toch wel aan dat je weet dat een product aan allerlei eisen moet voldoen ( GMP e.d. ).
BioAg Europe
Inderdaad Jan W, ons product (o.a. Primehumic) heeft GMP. Anders zouden we het ook niet kunnen testen.
Cornelis
@BioAg EuropeDus als je GMP hebt is de melk volledig veilig en kan er van alles van worden gemaakt.
BioAg Europe
@Cornelis Als een GMP-certificaat aan een bedrijf is uitgereikt, betekent dit dat het bedrijf aan alle kwaliteitsnormen voldoet. Elk gecertificeerd bedrijf is opgenomen in een openbaar register van het productschap. Voordat bedrijven op deze lijst geplaatst worden, dient een verificatie door de certificerende instelling te hebben plaatsgevonden.
paul1
komt dat welleens voor, problemen met de zuurtegraad ?
dorpsrandhoeve
Waarschijnlijk wel, anders werd er niet op onderzocht, en verzonnen ze er geen middeltjes voor om rijk van te worden.
BioAg Europe
Een verhoogde zuurtegraad in melk komt wel degelijk voor. Het gebruik van melkrobots is vaak de aanleiding voor een hogere zuurgraad van het melkvet.

Het product wordt niet zomaar op de markt gezet. Samen met het CAH Vilentum in Dronten is er uitvoerig onderzoek verricht.
Diverse melkveehouders en veeartsen die aan het onderzoek hebben meegedaan staan positief tegenover PrimeHumic.

Voor meer informatie of contactgegevens: www.bioag.eu

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melk , voer , veevoer , zuurtegraad en tankmelk ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1