'Kastelen van koeien' in Hoornaar

Keurmeester Adrion van Beek omschreef vandaag tijdens de fokveedag van Hoornaar het zestal finalisten tijdens de zwartbont finale oudere koeien als 'kastelen van koeien'. De Amerikaanse term 'upstanding' gaf vaak de doorslag bij de kampioenenkeuze. CB Allen dochter Ella 153 van Nico Bons uit Ottoland werd met haar Europese kampioensuitstraling algemeen kampioene.

Laatste  |  

Reacties

Grasbaal
Hier een foto van het kampioenskoppel, Nico Bons en Teus van Dijk
cs-agrar
Bij van Dijk krijg je altijd het idee, waar gaat die koe met dat mannetje naartoe? 😄
Proficiat beide fokkers met het resultaat!
Grasbaal
Hier de bedrijfsgroep van Nico Bons, alle 4 totaal verschillend maar evengoed een groep die mooi bij elkaar past.
jan is hobbyboer
Ach, de mening van Van Beek, daar wordt ik niet zo warm of koud van, naast veel commerciele belangen met vele petten op is hij ook de man die destijds (toen ie voor delta werkte) Thonyma Gambler en later (toen ie voor Alta werkte) Lucky Mike, de beste stier van hun generatie noemde. Time has proven different, om het maar netjes te zeggen.

Verder heeft Bons waarschijnlijk wel de beste exterieurkoeien van Nederland, maar de concurrentie is ook niet heel erg zwaar. Zelfs in Hoornaar wat door velen wel beetje exterieurmekka van Nederland genoemd wordt staan maar stuk of 5 namen die elke keer terug komen. En veel koeien op de fokveedag hebben afstammingen waar echte exterieurfokkers pukkels van krijgen.

Exterieur en Nederland da's nou eenmaal niet zo'n goede combinatie. Als Bons echt competitie zoekt zal ie toch de grens over moeten, naar shows in Zwitserland of Italie. In Nederland is ie eenoog in het land der blinden.
Coen
binnenkort dus maar eens tonen in Cremona 😄
Grasbaal
De finishing touch van Teus
Grasbaal
De koeien hadden het trouwens perfect voor elkaar in het koeiengasthuis op fokveedag Hoornaar. Zowel zon als regen hadden geen enkele invloed op het welzijn van de topkoeien.Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stal , koeien , zwartbont , fokveedag , hoornaar en straling ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
31