Dienst Regelingen wil ook alle rundveevoer aanvoergegevens hebben

Alle Minas bureaucratie is weer terug:

Den Haag - Diervoederleveranciers die voer voor rundvee aan landbouwbedrijven leveren, moeten gegevens hiervan binnenkort doorgeven aan Dienst Regelingen (DR).

Dit geldt al voor gegevens van voer voor staldieren, zoals varkens, witvleeskalveren en kippen. Dit maakte de organisatie vandaag bekend.

Waarom ook gegevens voer voor rundvee doorgeven?
Eén van de drie pijlers van het mestbeleid is het zogenaamde voerspoor. Het voerspoor is er op gericht de hoeveelheid fosfaat in het voer te verminderen. Om de resultaten van het voerspoor te kunnen monitoren is het belangrijk om ook de gegevens van voer voor rundvee te ontvangen.

Bron: drloket.nl/actueel/nieuwsitem/…

Deel dit artikel

Reacties

paul1
dat hadden ze dan eigenlijk van het begin af aan moeten doen, nu hebben ze geen beginstand....
milkman1
Weer werkgelegenheid voor ambtenaren
mest
mooi dat werd tijd
gg
precies, hoeven ze bij controle niet alle bonnen meer na te lopen zoals bij ons. scheelt hun zeker een halve dag werk met twee man maar ja verzinnen ze wel weer wat nieuws om hun aan het werk te houden.
casev
En de partijen tijdens de verkiezingen maar beloven dat ze de bureaucratie willen inperken........
Kenijor
Wat is t voordeel of nadeel daarvan?
jan w
Misschien hoef je dan straks niet meer de bex en of kringloopwijzer in te vullen, dan gaan zij dat voor je doen als servicee?
JA YES , dat word weer controleren, raportje, presentatie, evaluatie, mooi dat ze in duutslaand niet zo zit te zeiken, of wel ???
+1
melkert
laat ze eerst maar de juiste excretie per koe bepalen, want die is op basis van de tienduizenden praktijk monsters veel te hoog

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot varkens , kippen , kalveren , voer , dienst-regelingen , vleeskalveren , veevoer , fosfaat , mestbeleid , dieren , minas , voerspoor en rundvee ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0