Ketenpartijen starten mestfonds van 10 mille

De Nederlandse voerindustrie, met als initiatiefnemers Agrifirm, De Heus en ForFarmers Hendrix, onderschrijven samen met de Land- en Tuinbouworganisaties, NVV en Rabobank het grote belang van het welslagen van mestverwerking in Nederland. Concrete initiatieven zullen door individuele ondernemers of groepen van ondernemers vorm moeten krijgen. De genoemde partijen hebben besloten deze initiatieven verder te ondersteunen met kennis en een mestinvesteringsfonds.

Deel dit artikel

Reacties

+1
jg
Cooperatief misbruik.
George
Wat een ordinaire eigenheimers. Die willen hun eigen hachie veilig stellen om zoveel mogelijk voer te kunnen blijven leveren.En ja de rekening komt toch weer gewoon bij de boer. Jullie krachtvoer wordt alleen nog maar duurder.
jg
RFC komt met de kringloopwijzer, een goedkoper alternatief. Waarschijnlijk beseft de top van RFC dat meer melk, meer koeien meer voeraankoop en mestverwerking nooit rendabel zal zijn. En dat er een goede reden is om melkkoeien te houden: gras en ander ruwecelstofrijk materiaal omzetten naar lactose, eiwitten , wat specifieke micro-elementen en vitaminen, iets wat de markt vraagt. De markt zit niet te wachten op het zoveelste nieuwe stalletje met een luchtwassertje en roostervloertje waarin koeien op aangekocht voer melk produceren. Misschien is het goed een beroep op de cooperatieve gedachte te doen tav markt-verantwoordelijkheid van het individuele lid. Er wordt immers al een cooperatief offer van 15 miljoen gebracht in de vorm van ondersteuning van mestverwerking.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot nvv , agrifirm , de-heus , forfarmers , rabobank , bank en mestverwerking ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2