Uitnodiging Zuid-Afrikaanse avond

Samen met Kees Vlot (@casev) en Veeteeltstudieclub Opmeer hebben we een Zuid-Afrikaanse avond georganiseerd. Hiervoor is uitgenodigd melkveehouder Gerdie Landman die nu een agrarische rondreis door Europa maakt.

Hij heeft met zijn familie een groot melkveebedrijf in Zuid-Afrika. Ze melken daar 2000 koeien op 700 hectare land. Gerdie geeft een presentatie over zijn bedrijf en hij zal het hebben over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor melkveehouders in Zuid-Afrika.

Kees heeft 10 jaar geleden stage gelopen op het Mooi Melk Koeihotel en heeft nog steeds emigratie plannen.

Meer informatie over het bedrijf van Gerdie kun je alvast hier zien: koeihotel.co.za/index.htm/

Tevens wordt op deze avond de eerste verjaardag van dit nieuwe Prikkebord gevierd. Een ieder die interesse heeft om deze avond mee te maken is hierbij uitgenodigd. Je bent komende maandag 25 februari vanaf 19.45 welkom in Cafe de Zandloper Zandwerven 29, 1715 KM, Spanbroek. Aanmelden kan via co@grasbaal.nl

Deel dit artikel

Reacties

hookwood
wanneer?
pieta
Komende maandag. Zie bericht
hookwood
aha compleet overheen gelezen....
casev
We zullen er zijn Co.
Jack Rijlaarsdam
Het loopt nog niet storm met de aanmeldingen... Ik heb de themabijeenkomst van RFC op het programma staan, jammer, het lijkt mij wel een gezellig avondje.
-1
Grasbaal
Heb via e-mail al aardig wat aanmeldingen gehad, als het op de RFC avond snel duidelijk is ben je uiteraard nog van harte welkom.
Grasbaal
Vanmiddag met Gerdie en @casev bij Klaver Koe, Geit en Kaas geweest.
Grasbaal
Met Gerdie naar de geiten
Grasbaal
naar Klaver Kaas
+1
Grasbaal
Vanavond een mooie leerzame en inspirerende avond gehad waarin Gerdie alles heeft verteld over zijn bedrijf. @casev fungeerde als tolk en calculator om de bedragen om te rekenen.

Hier een fotoverslag van de hele dag: mijnalbum.nl/Album=RR8MCJWZ/

En hier een fotoreportage van het bedrijf van Gerdie: mijnalbum.nl/Album=MXHJVD77/
Grasbaal

vandaag weer 4 bedrijven bezocht met Gerdie en Kees, 2 melkveebedrijven en 2 biogas installaties: mijnalbum.nl/Album=RR8MCJWZ/







+1
Serigas
Co, Casev en Gerdie het was ons een genoegen jullie op onze installatie rond te leiden. Mooi dat jullie het vergelijk met een andere biogas installatie hebben kunnen maken.
Wanneer er ander melkveehouders zijn, liefst die nu al een vergunning hebben liggen voor een biogas installatie, dan zijn die ook van harte welkom kennis te nemen va de 100% koemestvergister van Serigas.
+1
gezienus
hookwood
Interessante documentaire!
gezienus
echte pioniers
worden in het ene land verdreven maar kongo is ook zo zo .. . wat een potentie daar aan grond nog een spreuk van een boer dit jaar 80000 ha en volgend jaar paken we de volgende 80000 ha

een lange adem moet je hebben
casev
@gezienus
mooie documantaire.
Ik volg 1 van die gasten in Congo via facebook. Maar het is wel een keiharde wereld daar, waar je geen 80 word....

Allemaal hebben ze al malaria gehad, de meeste al meerdere keren.

Neemt niet weg dat het natuurlijk een prachtige uitdaging is, voor iemand die ervan houd om tegen de wind in te boeren.
casev
Ps, ik heb nu al diverse intressante duitse documantaires voorbij zien komen hier. Blijkbaar leeft dit onderwerp (wat mij zeer intresseerd) bij jullie in dld toch wat meer.

Hoewel... 'wij' krijgen een internationale boerzoektvrouw..... 😛

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stage , koeien , melk , melken , europa , afrika , melkveehouders , melkveehouder , emigratie , prikkebord , melkveebedrijf , zuid-afrika , gerdie landman en veeteeltstudieclub ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!