Eerste Vector voerrobot in Oost-NL (video)

Donderdag 27 december toonden Jan Borgman en Erna Roeterdink uit het Gelderse Vierakker in samenwerking met Lely Center Zelhem hun nieuwe Vector voerrobot. Vergeleken met de voermengwagen kost de voerrobot Borgman maar een derde van de energie. Hij staat bekend als de ‘fotonenboer’, die rendabele productie van elektriciteit uit zonne-energie nastreeft.
 

Deel dit artikel

Reacties

Grasbaal
Mooie techniek:

Vierakker - Wat verbaasd kijken de koeien naar het rode gevaarte. De Lely Vector voerrobot schuift het voer weer binnen het bereik van de dieren. Even daarvoor hebben boer Jan Borgman en boerin Erna Roeterdink en andere nieuwsgierigen toe staan kijken hoe in de voerkeuken het apparaat is gevuld met onder andere kuilvoer, maïs, hooi en stro. Het automatische voersysteem dat donderdag 22 november bij boerderij 't Spieker in Vireakker in gebruik werd genomen, is de eerste die in Oost-Nederland is geplaatst. Wereldwijd zijn er elf in gebruik.

Lees hier meer: contact.nl/regio/artikel/…
+3
oldhuus
Kan dat grijpertje ook het zand van de kuilbult pakken?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot lely , mengwagen , voermengwagen , energie , voerrobot en zonneenergie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2