België stopt met verplichte BSE-tests op gezonde dieren

Hoe zit dit nu in Nederland??.

In België wordt de verplichte BSE-test op gezonde dieren vanaf 1 januari 2013 opgeheven. Dat voornemen is nu definitief bevestigd door een koninklijk besluit van 18 december dat werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 28 december.


Het Belgische besluit werd mogelijk na de goedkeuring van de wijziging van een Europese beschikking door de Europese Commissie tot machtiging van bepaalde lidstaten om hun jaarlijkse programma voor toezicht op BSE te herzien, in het Permanent Comité voor de voedselketen en de diergezondheid op 12 december. De Belgische minister van Landbouw, Laruelle, heeft besloten deze beschikking vanaf vanaf 1 januari 2013 te implementeren.

BSE-tests blijven wel nog nodig bij alle runderen ouder dan 48 maanden, die een noodslachting buiten het slachthuis hebben ondergaan, of waarvan wordt vermoed dat ze lijden aan een ziekte die besmettelijk is voor mens of dier dan wel dat de aanwezige verschijnselen of de algemene gezondheidstoestand van het dier het uitbreken van een dergelijke ziekte doen vrezen. Dat geldt ook voor runderen die verschijnselen vertonen van een ziekte of storing van de algemene gezondheidstoestand, waardoor het vlees ongeschikt kan worden voor menselijke consumptie.

bron: sillonbelge.be/nl/article/…

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , gezondheid , diergezondheid , dieren , bse en europese commissie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0