Leden CZ Rouveen akkoord met A- en B-prijzen

Vind het zeer gedurfd, de kleintjes zoals Cono en Rouveen bepalen op dit moment de toon in NL zuivelland:

De leden van zuivelcoöperatie CZ Rouveen zijn in grote meerderheid akkoord gegaan met de door de zuivelfabriek voorgestelde invoering van A- en B-prijzen vanaf 2015. CZ Rouveen is daarmee de eerste coöperatie in Europa die op deze manier inspeelt op de afschaffing van het melkquotum in dat jaar. De bij de zuivelcoöperatie aangesloten boeren mogen zelf een jaar in de periode 2009 tot en met 2012 kiezen als referentiejaar voor de A-prijzen.

CZ Rouveen-directeur Ben Wevers is in zijn nopjes met de instemming van de boeren. "Van de 250 leden was driekwart aanwezig tijdens de stemming. Daarvan heeft 95 procent voor dit nieuwe systeem gestemd." Slechts een paar boeren heeft moeite met het nieuwe systeem, bijvoorbeeld doordat het minder geld kan krijgen van CZ Rouveen wanneer meer melk geleverd wordt dan de voor de A-prijs vastgestelde hoeveelheid. Wevers denkt dat veel zuivelcoöperaties er baat bij hebben het voorbeeld van CZ Rouveen te volgen.

Meer: destentor.nl/regio/staphorst/…

Deel dit artikel

Reacties

jg
Benieuwd of Rouveen-leden lef hebben en voor het laagste aandeel A melk kiezen. Het kan zijn dat er helemaal niet zoveel meer melk komt en de prijzen van B - melk hoger zijn. Zie de huidige spotmarkt.
shoveltje
dan snap je het niet, b word dan automatisch ook a. en het wel uberhaupt niet zeggen dat men een b prijs krijgt maar er is in ieder geval een systeem in de kast die erbij gepakt kan wordenals het nodig is.
+2
paul1
mag deze b- melk , net zo als een b-film ook een mindere kwaliteit hebben ?
beemster5
Quote:
@paul1: mag deze b- melk ,

Volgens mij is er geen sprake van B-melk, alleen van melk met een B-prijs, boven een bepaalde hoeveelheid.
Richard1
Als ik dan op zeg bij Rouwveen, kan ik dan via een melkmaatschap mij A-melk aan de buurman verkopen?
Dat lijkt me wel wat na 2015 dan zijn je leveringsrechten A als het ware je pensioen als stoppende melkveehouder. (waar heb ik dat eerder gehoord)
Word/blijft het verhandelbaar??? DUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS de qoutering blijft ??? Heb ikke het weer verkeerd begrepen. Tamminga wat zeg ie dervan ???
+3
MTSTAMMINGA
Die dit doen weten totaal niet wat er gebreurd in de toekomst
Net als iedere een @de tukker oet twent

Zoals ik het nu bekijk worden de kosten het probleem in plaats van de melkprijs in 2015 ??
+1
pieta
Het probleem is altijd samen te vatten als marge.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot rouveen , Evers , melk , europa , melkquotum , cono , zuivelcoöperatie , coöperatie , coöperaties en 2012 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1