Mengen

Hoeveel bezine mag je door de diesel mengen?.
En zou een tractor dan ook beter starten?
Ik heb een inter 685xl maar start moeizaam bij -1.

Deel dit artikel

Reacties

fan van JD
Kan ook aan je accu liggen
dennis fordson
nee doet niks met het starten maar wel met het bevriezen maar 10 % met petrolieum en 5% met bezine mag er bij
Inter1246fan
Gloei je wel lang genoeg? Of kan dat niet bij die trekker? Of is het gloei gebeuren versleten?
Wimsumar
Beste Fendtt: Ik heb goede ervaring zomerdiesel te mengen met 5 tot 10% benzine om het winterbestendig te maken, daarbij ervaar ik een betere koudestart.
Ook rijd ik wel eens naar een tankstation om autodiesel in de trekker te doen.
JD 6430 The Best
Denk dat het aan je accu ligt, of aan het gloeigebeuren idd. Want mn Iseki starte eergister bij -5 ook moeiteloos. Even 10 seconden gloeien, en daar ging hij 😄
fendt308-driver
@JD 6430 The Best
maar dat komt gewooon door de machtige iseki power 😃
JD 6430 The Best
@fendt308-driver dat zal et wezen 😄
caseih1056xl
@Inter1246fan Ik denk niet dat je kan voorgloeien met een 685 xl. Wij kunnen dat toch niet bij onze 845xl en onze 1056xl

Wij hadden zaterdag ochtend ook moeite met het starten 😞
Inter1246fan
@caseih1056xl

Is wel vervelend dat je bij alle nieuwere tractoren niet meer kunt gloeien hè
unimogboppe
nieuwe verstuivers helpt ook, unimog wou ook niet lopen met -1, nieuwe nozzles er in en starten lopen!
remcotrekker
@Inter1246fan hoezo niet? onze newholland tm 130 en 140 kun je ook gloeien
mikejd
stopknop ietje uittrekken gloei je idd wel goed ?? ik weet uit ervaring dat de 685 geen bete starters zijn deze kun je wel gloeien net als een 1056 vgm ook wel
fendtt
Ja hoor je kan gloeien ik houd de sleutel 60 seconden op de gloeistand, en trek onder het starten de stopknop half uit,maar dan is het nog moeizaam..Daarom vroeg ik mij af of het met benzine beter gaat omdat dunkt mij veel explosiever is.@winsumar ik tank altijd witte diesel bij de pomp.
Corne S
Hoe start je de trekker dan / gloei je dan?

Als het goed is heeft een 685 een vlamstart. Deze activeer je door te starten met de sleutel, alleen niet de koppeling in te trappen. Na 60 seconden koppeling intrappen en stopknop half uittrekken.
caseih1056xl
@mikejd Wij kunnen niet gloeien wij moeten bij koud weer helpen met startpiloot
fendt 936 vario
@caseih1056xl dan heb je wel rare case international trekkers, want de 1056xl en de 845xl bij mij op het werk kun je wel voorgloeien.
Even gloeien en starte lopen
case ih maxxum
@Inter1246fan gloeien is wel belangerijk ja!
fendtinterfan
bij de nieuwe trekkers kun je ook gewoon voorgloeien... contact erop en dan wachten tot het spiraaltje uit gaat(seconde of 15 a 20) en starten maar..

winter diesel maken van zomer diesel is gewoon 5 % benzine erdoorheen bij die oudjes en gaan!
fendt 936 vario
@fendtinterfan Bij sommige nieuwe trekkers dan moet je de sleutel de andere kant even op draaien en dan gaat er idd een lampje branden, en dan wacht je tot dat die uit is en dan is de trekker klaar met voorgloeien.
RvM96
@caseih1056xl
als het goed is begint het lampje van het gloeien (draad in een krul) te branden als je de tractor op contact zet als dat niet het geval is dan zit er waarschijnlijk een stekkertje los. (dit alles alleen bij een tractor met xl-cabine).
Husqvarna
@fendtt
Ga eerst je massakabel van de accu maar eens vervangen, metaal even goed schoon flexen, al die accu's en verstuivers en reductiestarter kun je daarna nog eens bekijken.
interpowerrr
@fendtt

gewoon een extra grote zware accu er op zetten, dan start hij ook bij -10 zonder voorgloeien!!! mits je in en uitlaatkleppen goed afdichten.
caseih1056xl
@RvM96 Wij hebben ze alle 2 met xl cabine maar men baas zgt dat hij koudstarters heeft. IK dacht ook dat je kon voorgloeien. Maar blijkbaar nier 😞
fendtt
Je kan gewoon voorgloeien door de sleutel bijna tegen het starten aan te houden,de rode lampjes gaan dan zwakker branden,hieraan kan je zien dat je gloeit.Maar ik heb nog geen antwoord op mijn vraag of ie door benzine bij te mengen beter start,en zoals gezegd ik tank altijd witte diesel.
Wimsumar
Beste
Quote @Fendtt:
ik heb nog geen antwoord op mijn vraag of ie door benzine bij te mengen beter start

Lees de reactie van een ervaringsdeskundige nogmaals A.U.B. ;)(vorige reactiepagina)
fendtt
Heb ik wel gelezen@winsumar.Maar ik tank altijd witte diesel,dus geen zomerdiesel.Vandaar mijn vraag of benzine bij witte diesel ook beter start.
Wimsumar
Beste Fendtt: Ik schreef toch: ''daarbij ervaar ik een betere koudestart".

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
6