Megamelkveebedrijf wordt niet zo mega

Sinds wanneer moet een (nieuw) melkveebedrijf een minimaal aantal hectaren grond binnen een straal van 15 kilometer bezitten?:

OPLOO - Het nieuwe melkveebedrijf van Rongen aan de Schipperspeel in Oploo wordt met achthonderd koeien en vijfhonderd kalveren minder groot dan eerdere plannen aangaven. Daarin was sprake van duizend koeien en zevenhonderd kalveren.

Aanpassen was nodig, volgens een woordvoerster van de gemeente Sint Anthonis, omdat Rongen tegenover de duizend koeien te weinig hectaren grond zette. Dat moet om een rundveebedrijf grondgebonden te mogen noemen, een eis van de gemeente.

Een grondgebonden rundveebedrijf moet een minimaal aantal hectaren grond binnen een straal van vijftien kilometer bezitten om aan de ruwvoerproductie-eis te kunnen voldoen. Bij de 258 hectare waarover Rongen beschikt, past het maximale aantal van achthonderd koeien. Ook een eerder geplande mestvergistingscentrale is van de baan. In de plaats daarvan gaat het bedrijf mest scheiden.

Meer: gelderlander.nl/voorpagina/maasland/…

Deel dit artikel

Reacties

jan 1
Is voor nl begrippen nog een flink bedrijf,gaat jan daar zelf melken of z.n zoons.
Zeerserieuzeboer
Het is niet nieuw dat gemeenten eisen stellen t.a.v. de grondgebondenheid van melkveebedrijven. Met name in het noorden van het land is dat al jaren praktijk. Dat had u toch moeten weten.
Richard1
Als je op 1500 koeien inzet, mag je misschien in een straal van 30 km grond gebruiken?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , koeien , kalveren , megastal , grond , melkveebedrijf en grondgebonden ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0