Preventief inenten tegen blauwtong mag

Veehouders mogen hun dieren preventief laten vaccineren tegen de ziekte blauwtong. Tot nu toe was inenting in gebieden zonder de ziekte, die bij runderen, schapen en geiten voor kan komen, niet toegestaan. Toon van Hoof van LTO Nederland spreekt van een doorbraak in het Europese non-vaccinatiebeleid: “Voor de eerste keer mag nu worden geënt, terwijl de ziekte hier de afgelopen jaren niet is geconstateerd en ons land formeel de status ‘blauwtongvrij’ behoudt.”

Deel dit artikel

Reacties

meelezer
Nu barst mij de klomp. Waarom zou iemand geld gaan uitgeven ter bestrijding van een ziekte die volgens de autoriteiten er niet is. Of de autoriteiten liegen dat ze barsten of ze verdienen grof geld aan deze vaccinatie.
@Grasbaal hier ligt een schone taak om de heren deskundigen eens flink aan de tand te voelen.
Dre van Helmond
Als we het nu eens zien als een doorbraak in het non-vaccinatie beleid .
casev
@Dre van Helmond Goed gezien. Vooral vanwege die Ene ziekte, welke inmiddels al weer 11 jaar is verdwenen uit Nederland, maar bij vele nog vers in het geheugen ligt.....

het ``nut`` van die blauwtong vaccinatie zie ook echt niet.
Nico01
Het is toch prima dat er geent kan worden als de blauwtong weer de kop opsteekt.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot lto , geiten , schapen , blauwtong en dieren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1