Bleker stimuleert ondernemen in den vreemde

Weer volop nieuwe emigratie kansen, wie wil er naaar China?:

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse ondernemers die kansen zien in China, India, Vietnam, Colombia of Zuid-Afrika, kunnen financiële steun van de overheid krijgen.

Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken) heeft een nieuwe subsidieregeling opengesteld voor het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Volgens de overheid hebben kleine ondernemers vaak moeite met het vinden van financiering als zij willen investeren in risicovolle markten. Om dat probleem op te lossen heeft Bleker voor de periode van 2012 tot en met 2015 in totaal 23 miljoen euro beschikbaar gesteld, meldde het ministerie maandag.

Ieder mkb-bedrijf met een goed businessplan kan aanspraak maken op een overheidslening van maximaal 875.000 euro. Voorwaarde is wel dat de betreffende ondernemer binnen 6 maanden na aanvraag met een externe investeerder over de brug komt die bereid is het subsidiebedrag aan te vullen.

Bron: rtvoost.nl/anp/default.aspx/…

Deel dit artikel

Reacties

Fly4Canada
Zo te lezen is het een lening , geen subsidie.....
Helaas....
MBTrac1100
@Fly4Canada Helaas?? het geld kunnen we in Nederland ook wel gebruiken hoor, als dat eenmaal weg is verdient Nederland er niets meer aan...
Grasbaal
Op het (Hogere) Landbouwonderwijs worden de jongens en meiden die echt aan de slag willen opgeleid om te emigreren:

In Nederland bestaat een boerenbedrijf uit pa, moe en zestig koeien. Of vijftig hectare, een paar tractors en wat handen. In Rusland heb je beursgenoteerde bedrijven van honderdduizend hectare en tienduizend stuks vee."Een bedrijf zo groot als de provincie Flevoland. Hier ben je boer, daar ondernemer", vertelt Rien van Bruchem (23) uit Dronten met glinsterende ogen. Hij is er geweest, op die giga-grote boerderijen 'in the middle of nowhere', in Polen, in Siberië. Plekken waar je je handen mag dichtknijpen als er internet is. Waar ambitieuze jongeren zijn weggetrokken en je je soms van handen en voeten moet bedienen omdat niemand een woord Engels of Duits spreekt.

Meer: gelderlander.nl/nieuws/algemeen/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot china , investeren , afrika , india , overheid , emigratie , henk bleker , lening , emigreren , zuid-afrika , financiering , 2012 en vietnam ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1