Boer Odiliapeel gewond bij explosie varkensstal

Boer gewond bij explosie varkensstal
geplaatst: 06-06-2012 - 16.00

Bij een explosie in een varkensstal in het Brabantse Odiliapeel is woensdagochtend de eigenaar van de stal gewond geraakt. Hij is met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Opgehoopte mestgassen in de nok van de stal bleken de oorzaak van de ontploffing, meldt de brandweer woensdag.
De man was aan het eind van de ochtend aan het werk in de stal aan de Kievitlaan het gas ontplofte en een steekvlam ontstond. Toen de brandweer arriveerde, was het vuur al gedoofd. Door de explosie raakte de stal wel beschadigd. De voorgevel sloeg uit de het pand, het ventilatiesysteem begaf het en isolatiemateriaal raakte los.
De varkens bleken na controle door een dierenarts niets over te hebben gehouden aan de explosie in hun onderkomen. Vanwege schade aan het ventilatiesysteem zijn de dieren naar een andere stal gebracht.
nd.nl/artikelen/2012/…

Gelukkig alleen lichte brandwonden - en de doodschrik.

Foto's van de aan de bovenzijde ontzette stal op 112brabantnieuws.nl/index.php/…&

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot varkens , stal , dierenarts , dieren , boer , brandweer , mestgassen en 2012 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0