Rabobank wil uitbreiden in Verenigde Staten

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor potentiële emigranten:

Rabobank wil zijn activiteiten in de Verenigde Staten uitbreiden. Om de financiering van leningen aan Amerikaanse boeren makkelijker te maken wil het twee van zijn drie bedrijfsonderdelen in de VS samenvoegen. Dat zeggen leidinggevenden van de bank in Californië vrijdag in Het Financieele Dagblad.


De onderdelen die de bank wil samenvoegen zijn een retailbank in Californië en een boerenleenbank in de staat Missouri. Op dit moment mag het spaargeld dat Rabobank in Californië ophaalt niet worden gebruikt voor de financiering van boeren in Missouri. Door de fusie zou de bank niet langer relatief duur geld hoeven aan te trekken op de kapitaalmarkt.

Rabobank zet vaart achter de fusieplannen omdat het steeds moeilijker een bestemming vindt voor zijn spaargeld in Californië. Door de economische crisis in die staat is de financieringsbehoefte er afgenomen. De samenvoeging van de twee bedrijfsonderdelen krijgt op zijn vroegst volgend jaar gestalte.

Bron: metronieuws.nl/nieuws/…

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot amerika , fusie , rabobank , emigratie , bank , financiering en californië ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1