Quotum regels in Canada veranderd?

Wie weet of de quotumregels in Canada zijn veranderd??, of is de onderstaande anonieme advertentie in de Veeteelt een "Boer pas op je kippen" verkoopstunt:

Deel dit artikel

Reacties

Farmer_
Quota zit op het aflever adres, is moeilijk om bij te kopen alleen in kleine partijen via quotabeurs.
Koop je een bedrijf erbij dan moet je op dat bedrijf een aantal x jaren melken voordat het overgeheveld kan worden, zoals ik begrepen heb.
Volgens deze ad. zit op deze plek 160kg = +- 1.600.000 L en kun je alles nieuw bouwen na keuze.
Eerst hier navragen of dat mogelijk is: milk.org/corporate/main.aspx/
casev
Zoveel quotum, en dan nog alles nieuw bouwen..... Dan mag je wel n leuke som geld meenemen.....
jvt
@casev,,

je kunt ook bestaan kopen, is een koopje als je toevallig het geld nog in een oude sok hebt zitten...

landmarketer.com/view_images/tabid/…>
casev
@jvt een plaatje van een bedrijf, in een mooie ombeving ( ik heb in dat zefde dorp stage gelopen)
Maar om nu 6.5 miljoen euro te betalen voor zo'n spul, en 1.2 milj. Quotum.......

Zal die luchtbel daar ooit nog eens knappen?

Ps, ik zie op die website ook een geitenbedrijf te koop.is er voor geitenmelk ook zo'n duur en streng quotumsysteem in canada?
jvt
@casev,

bij wie heb je in tavistock gestagesloopt? Ken daar nl. ook diverse boeren, heb ook nog een poosje bij de Danens gezeten..
casev
Lansink. Ze zitten nu in oost duitsland. Echt een hele mooie omgeving om te leven/boeren. Maar ik ben bang dat mijn beeld wat vertekend is, omdat ik er in juli/aug was, en de winter me net ff te lang duurt....
jvt
ken ik niet. Waarschijnlijk na 1995 gekomen, toen zat ik daar te hobbyen een jaar. (in Embro, maar Danen is schoonfamilie van mijn toenmalige baas, heb ik toen ook nog een maandje gewerkt. Idd een mooie omgeving om te leven/boeren, alleen was tavistock altijd een beetje vol met de cops, nog leuke anekdote over maar niet vermeldenswaardig op pb.
Farmer_
@jvt

Tavistock vol met cops, is me nooit opgevallen, marihuana?
jvt
@Farmer_

in de jaren 90 hadden die jongens daar nog een zelfstandige politie, en relatief gezien veel cops op een klein gebied. Als je een vrij zware rechtervoet hebt, kan dat wel eens vervelend zijn. Daarnaast nog eens een maat uit de bak mogen halen daar. Hij was aan het wildplassen, kreeg een hand op zijn schouder tijdens deze drukke bezigheid, dacht dat het een van ons was, en zei zonder om te kijken: f*ck off!! Bleek die hand toe te behoren aan een tavistock cop, en deze was nou bepaald not amused...
casev
@jvt begin jaren 90, precieze jaar weet ik niet.

Ze zaten precies midden tussen tavisstock en shakespear, en dan aan de kant van stratford.
Is een paar jaar geleden verkocht, en zitten nu in oost duitsland. Ik zie op google earth dat er nog een nieuw huis is bijgebouwd, verder is het erf nog het zelfde.

Ik heb er in 2000 stage gelopen.
Farmer_
@jvt

😁 , Dat moet je nou net niet zeggen, het is "Yes officer of no officer, toch had ik goede ervaring met de OPP daar, over het algemeen redelijke mensen, maar owee als je je niet gedraagt, dan kun je gelijk meekomen, en zo hoort het ook.
Lansink is idd +-'98 daar gekomen.
koeienfan
Beste Casev,

Voor melkgeiten of geitenmelk is er geen quota van overheidswege in Ontario.

Wel wordt de melkplas vrij strak gereguleerd door de melkfabriek. De leveranciers van geitenmelk worden ook geacht om een zo goed mogelijke prognose te maken van de maandleveranties en na het verzamelen van de gegevens krijgen de geitenhouders dan te horen hoeveel melk er geleverd mag worden.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot canada , boer , emigratie en emigreren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
32