Emigratie naar Denemarken impliceert staking onderneming

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat omstandigheid dat de in Denemarken uitgeoefende onderneming van een melkveehouder soortgelijk is aan de in Nederland uitgeoefende onderneming, nog niet de conclusie rechtvaardigt dat geen sprake is van staking.

Een melkveehouder exploiteert in vof-verband met zijn echtgenote een melkveebedrijf. In 2000 sluiten zij een voorovereenkomst met betrekking tot de oprichting van een bv, teneinde hierin hun vof-aandelen geruisloos in te brengen. Aldus geschiedt en de bv verklaart zich in januari 2001 akkoord met de door de inspecteur gestelde voorwaarden. In april 2002 emigreert het stel naar Denemarken. Kort daarvoor is een Deens filiaal van de bv aldaar ingeschreven. Na een boekenonderzoek stelt de inspecteur dat de geruisloze inbreng en de lijfrenteaftrek ten onrechte is toegepast en vordert de stakingswinst over 2000 bij de melkveehouder na. Rechtbank Haarlem stelt de inspecteur in het gelijk.

Hof Amsterdam oordeelt echter dat de onderneming niet is gestaakt, doch slechts is verplaatst.

Lees meer: pleinplus.nl/nieuws/artikel/…

Deel dit artikel

Reacties

casev
Ik heb geprobeerd die bijlage te lezen. Maar begrijpen valt niet mee.
Ik begrijp dus dat hij zijn vof heeft omgezet in een bv, en deze na 2 jaar beëindigd, en met deze middelen in Denemarken een zelfde soort bedrijf terug gekocht.

Maar wat is dat het probleem? Zo doen de meeste het toch, bij verhuizing binnen de EU? Ik kan het niet uit die tekst halen wat er nu fout is gegaan?
noordhollander
als je echt geinteresseerd bent verwijs ik je naar A&A accountants in Eindhoven, waar Mr van der Laak je graag zal informeren over deze zaak
MTSTAMMINGA
Nog een belasting verhaal

Er werd hier laast vertelt door een makelaar
Dat een boer 8 jaar geleden zijn melkqoutum verkocht,en zijn vee Hij ging zijn land wat verhuren aan de buren
Na 8 jaar de boerderij verkocht
Nu kwam tot de boer zijn grote schrik de belasting dienst
Je bent al 8 jaar geen boer meer Dus 50 procent belasting betaalen over de waarde stijging van je land de laaste 8 jaar
De belastingdienst zei tegen de boer je had 8 jaar terug in box 3 moeten gaan
jansen2
beter is om gebruik maken van semigratie regeling

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot denemarken , melkveehouder , emigratie , bank en melkveebedrijf ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2