Innovatie van de landbouw neemt af als gevolg van de vergrijzing

Zal dit de oorzaak kunnen zijn dat de innovatie van dit nieuwe Prikkebord niet direct door iedereen op prijs wordt gesteld?? 😉

De vergrijzing in de landbouw neemt snel toe. In Nederland is 4% van de boeren jonger dan 35 jaar. De helft is ouder dan 55 en 20% is ouder dan 65 jaar. In de Europese Unie is 30% van de boeren ouder dan 65 jaar. Dat is nadelig voor de innovatiekracht, waarschuwde voorzitter Joris Baecke van CEJA, de Europese organisatie van jonge boeren. Hij sprak op de Graandag van het Productschap Akkerbouw.

bron: NAJK

Deel dit artikel

Reacties

koeboer
Ach op elke leeftijd kijk je weer op een andere wijze naar zaken.6 jaar geleden keek jij ook anders tegen zaken aan.

6 jGepost door: Co Scholten ()
Datum: 17 april 2006 02:13

Forums waar je beter kan rubriceren zoals bijvoorbeeld [www.veeteeltforum.nl] hebben weer een groot nadeel dat je de verschillende discussie lijnen weer slecht kunt volgen en ook is het voor veel bezoekers niet duidelijk hoe en waar ze moeten reageren. Ook het reageren van bezoekers op de verschillende weblog modules valt tegen.

Mede daarom vind ik Startpagina prikborden zoals deze beter werken en ook makkelijker te beheren. En nu ik een creatief bezeg ben met de zoekmodule hierop merk ik dat er meer en blijvende aandacht is voor bepaalde onderwerpen.
harrywipstat
Het zou natuurlijk ook kunnen dat de gemiddelde prikbordbezoeker een scherp oog heeft voor het onderscheid tussen werkelijke innovaties en commerciele sausjes...
hookwood
Of dat de gemiddelde prikbordbezoeker conservatief is en vast wil houden aan het oude. Bij het oude prikbord met draadjes kun je wel snel zien wie op wie reageert maar moet je alle reacties aanklikken en als je alles uitgeklapt hebt staan vind ik het erg onoverzichtelijk.
MTSTAMMINGA
Zou beste eens kunnen CO

Ik rijd ook liever op de oude trekkers dan de nieuwe,de stageloper snapt dat niet
En als ik er op rij zit ik als eerste de radio uit 😄

Was 35 jaar terug wel anders,eerste radio aan:)
cs-agrar
@hookwood
je lijkt het hier wel naar je zin te hebben, op het oude prikbord was de functie uitgeklapt net zo overzichtelijk als hier!
Farmer_
@cs-agrar

Ik vindt wel dat er ook + punten in dit nieuwe bord zitten, oa, profiel dat je kan maken zoals je wil, fleurt de boel een beetje op,wie er op je gerageerd heeft, enz. het is lastig als je meer dan 3-4 uur hier niet geweest bent, dan zit je te zoeken, maar dat heb ik ook op veehouderij.
cs-agrar
@Farmer_
Foto's leuken de boel zeker een beetje op, maar of het nou echt wat toevoegd.
Je moet wel bedenken dat wat je zegt over die 3 a 4 uur nu nog wel meevalt hier, als er weer geprikt wordt zoals er werd gedaan, heb je heel wat meer moeite om alles in te halen.
Maar het verbeterd nog steeds, dus we zullen zien.
Farmer_
@cs-agrar

Klopt elke keer vervest de pagina, of je moet terug klicken.
hookwood
Quote @cs-agrar:
@hookwood
je lijkt het hier wel naar je zin te hebben, op het oude prikbord was de functie uitgeklapt net zo overzichtelijk als hier!

Persoonlijk vind ik het hier prettiger lezen als het oude prikbord uitgeklapt. Het oude prikbord had ik altijd gewoon met draadjes, vond ik de prettigste manier. Alleen moet je dan alle reacties aanklikken en soms weer terug om te kijken wat je ook al weer geschreven had.

Ik vind het hier verder wel prettig net zoals ik het op het Veeteeltforum wel prettig vind. Ook ben ik nog wel actief op andere niet landbouw (auto) gerelateerde fora die allemaal op de manier werken zoals hier en op VTF. Het draadjessysteem zoals op startpagina is aardig uniek.
kleitokkers
Niet alleen door de vergrijzing ook door de ambtelijke molens waar je vaak langs moet om zaken te regelen. Want innovtief is nieuw, en hier zijn vaak geen regels voor. En wat doe je dan als ambtenaar.
Grasbaal
@koeboer in 6 jaar tijd is er ook veel veranderd op internet, toen was er nog geen Twitter, Hyves en Facebook. Maar ook nog geen notificatie systeem wat hier zijn waarde nog moet bewijzen maar wat ik al langere tijd heel mooi vind werken.

Het oude draadjes systeem heeft ook zijn voordelen, dat ben ik helemaal met je eens. Maar wat ik van veel meelezers vaak als kritiekpunt heb vernomen is dat als er soms interessante discussies zijn dat de discussie dan opeens zomaar over totaal iets anders gaat en ze de rode draad niet kunnen volgen.

Ondernemende melkveehouders willen graag innoveren, ik als internet-ondernemer wil dat ook heel graag.....
koeboer
@Grasbaal
Was het niet mogelijk om het startpagina systeem verder uit te bouwen,en te verbeteren.Zoals je zelf ook al wel vernomen hebt zijn veel prikkers uitgeweken naar elders.Kan ik mij goed voorstellen,maar vind het wel jammer dat de groep verdeelt is,en vind en vond jou bijdragen erg positief.
Tinus
Quote @koeboer:
Was het niet mogelijk om het startpagina systeem verder uit te bouwen,en te verbeteren

Nee, het startpagina systeem was niet van Co, maar van Sanoma Netherlands Media groep. Daar kan Co niets in veranderen.
koeboer
@Tinus
Maar het feit is wel dat de meeste "junks"niet zonder hun lijntjes willen.Kunnen we niet terug tot het hier met lijntjes kan.Want waar zouden die kosten dan inzitten,waar jullie het over hebben?
Tinus
Quote @koeboer:
Want waar zouden die kosten dan inzitten,waar jullie het over hebben?

Het wijzigen van de layout en de functionaliteit van een bestaand systeem, waar voor gekozen is i.v.m. de integratie van foto's, video's en notificaties. Een systeem als dit uitrollen is overigens sowieso niet eenvoudig, dus even simpelweg draadjes er in plakken gaat niet..
Valtra-Fordpower
Quote @Grasbaal:
... Hyves en Facebook. ...

Das niet waar Co, Hyves in in 2005 de lucht in gegaan en Facebook in 2004 😉

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , innovatie , akkerbouw , prikkebord , najk en jonge boeren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0