Quoteringsiem-jan schenk bij nmv avond

Aan alle melkveehouders in Noord-Holland

De discussie over de toekomst van de melkquotering is in volle gang.
Het laatste halfjaar krijgen de afschaffers van de quotering veel aandacht in de media. Het belang van het in stand houden van een goede melkprijs krijgt in die discussie nagenoeg geen aandacht.
De melkprijs blijft intussen maar dalen, terwijl we de kosten van o.a. energie, veevoeders, arbeid, grond en pacht zien stijgen. Daarbij zijn melkproducten in de EU nog nooit zo schaars en duur zijn geweest als nu. De NMV vindt dat de ondergrens van de melkprijs allang bereikt is. De melkprijs moet omhoog en behoud van productiebeheersing is daarbij essentieel.

NMV-regio Noord-Holland Noord nodigt u uit voor een avond, met sprekers die hun visie geven over de toekomst van melkquotering. Ook onderwerpen als de toekomst van de hectare-toeslagen en de kansen voor de DDB komen deze avond ruimschoots aan bod.

Kom ook op donderdag 19 april 2007 om 20.00 uur
in Partycentrum De Vriendschap, Wadway 22 te Wadway.

Als sprekers hebben wij uitgenodigd:

- Sieta van Keimpema, lid van het Dagelijks Bestuur van de NMV, DDB en EMB

- Siem Jan Schenk, voorzitter Vakgroep LTO Rundveehouderij

- Jan Mulder, Europarlementariër voor de VVD

- Niek Koning, landbouweconoom en werkzaam bij Wageningen Universiteit

De quotumdiscussie roept veel vragen op bij melkveehouders.
Hoe is de stand van zaken momenteel in deze discussie? Wanneer gaat de melkprijs omhoog door de DDB/EMB? Welke kostprijsverhogende regelgeving kleeft er aan de hectaretoeslagen, en hoelang blijven we die ontvangen?

Kom naar deze avond om te horen hoe de stand van zaken is en geef uw mening.

NMV-regio Noord-Holland Noord
Voorzitter: M. Kesteloo
Secretaris: J. Wiering

Deel dit artikel

Reacties

Onbekend
Gaat de melkprijs dan nu niet (mondjsmaat) omhoog? Bij RFF in iedergeval wel.
Onbekend
Melkprijsstijging 1%, stijging basiszuivelprodukten 30%. Dus er voorlopig maar vanuit gaan dat er geen relatie tussen beide is.
Onbekend
Niet bij iedereen zie Leerdammerarjen schreef:
>
> Melkprijsstijging 1%, stijging basiszuivelprodukten 30%. Dus
> er voorlopig maar vanuit gaan dat er geen relatie tussen
> beide is.
Onbekend
wat een rare inbreng van sommige hierhoe kun je nu zeggen dat melkprijs omhoog gaat, het is centen werk, en we leven nu nog in een tijd dat de productie beheerst word door quoteringhoe zal dat gaan als er volop gemolken word is er dan afzet genoeg en tegen welke prijs willen we onze melkdan leveren
is dit 25 eurocentdan voorspel ik de teloorgang van veel gezonde melkveebedrijven
we moeten koesteren wat we nu hebben en geen bioindustrie van onze mooie melkveehouderij laten makenals dit het beste kan met produktie beheersing dan
moeten we het instrument (quotering ) in stand houden maar weler alles aan doen om de prijs van quota te beheersen WILLEN WE ZELF SPELER ZIJN EN NIET DE BAL LAAT DAN WAT VAN JE HOREN
Onbekend
je hebt zeker ook nooit melk gekocht
Onbekend
Het quotum instand houden om een hogere melkprijs te hebben is onzin kijk naar Engeland en naar de geitehouderij.
quotum is enkel goed voor de handelaren en de ambtenarenen niet vergeten de fiscus
quotum zo snel mogelijk weg dan hebben we een lagere kostprijs en is ook inkomen
Onbekend
wadway??? waar ligt dat ???

Lijkt me `n intressante avond.
Onbekend
Bij Co in de achtertuin....
Onbekend
Wel een beetje een 'mosterd na de maaltijd' onderwerp, maar ze nodigen nu tenminste een paar mensen uit die beide kanten van de medaille kunnen belichten. En nu maar hopen dat de aanwezigen daar goed naar willen luisteren.
Onbekend
Waarom zijn er toch zoveel mensen bang van de afschaffing? Vergeet niet dat wij een van de 3 landen zijn Europa zijn die hun kwotum WEL volmelken. Het bijkt dus dat bij deze prijs er geen extra produktie is. Oftewel, dit is de bodem in de markt. Zelfs in Engeland gaat de melk weer duurder worden. Nederland heeft juist het meest profijt van afschaffing. Andere landen gaan niet meer melken (anders melken ze er nu niet onder). Dat beetje melk dat Nederland meer levert zal weinig invloed hebben op de europeese markt. Wat wel wegvalt zijn de kwotumkosten dus ons saldo gaat omhoog. Dit wordt natuurlijk weer besteed aan dure grond maar dat is weer een heel ander verhaal. Grond is een hele andere markt en een stuk bedrijfzekere investering dan lucht die gebakken is door de overheid. Het raam open en de lucht is weg. Vorig jaar ging het raam op de kier en de helft was al verdampt.
anonymous_602
Leuke beeldspraak John.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot lto , melkprijs , energie , nmv , pacht , ddb , melkveehouders , sieta en europese unie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
6