VS laat import Canadese koeien toe

Oudere Canadese (melk)koeien mogen straks weer naar de Amerikaanse markt, De Amerikaanse overheid heeft aangekondigd dat het risico van BSE nihil is.
Vanaf 19 november is het weer mogelijk om Canadese koeien te importeren die geboren zijn vanaf maart 1999. Amerikaanse import van Canadese vaarzen en koeien is de afgelopen 4 jaar verboden nadat er BSE gevonden was bij een Canadese koe in 2003. Voorheen importeerde de VS ± 4000 tot 6000 stuks melkvee per maand.

Dit zal gevolgen hebben voor de melkcontractprijzen. Afgelopen dagen zijn de contractprijzen al voor de rest van het jaar flink gedaald. De oktoberprijs is in twee dagen van 44,9 cent gedaald naar 41,6 cent, maar er wordt nog steeds erg veel verdiend. De kaasprijzen beginnen te dalen, maar voor volgend jaar lijken de prijzen te stabiliseren rondom de 35 dollarcent zonder toeslagen.

Nu de prijzen van gebruiksvee in Canada zullen stijgen zal het animo waarschijnlijk gaan stijgen om het melkveebedrijf te gaan verkopen in Canada en opnieuw gaan beginnen in de USA in tienvoud.

Deel dit artikel

Reacties

Onbekend
Een canadees wordt niet zo gauw een amerikaan.
Onbekend
al eens eerder gezegd, als een canadese boer het kan verdienen met 40 koeien gat hij er echt geen 41 melken.

Wellicht dat een spaarzame hollander de stap van canada naar US durft te maken.
Onbekend
Ik vraag me eigenlijk af wat het verschil is tussen Canadese,
en Amerikaanse koeien.
Ze spreken toch dezelfde taal ?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot koeien , koe , melkvee , overheid , bse en melkveebedrijf ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0