Cashen in Denemarken

DoorPETER SCHRIJVER,

In Nederland is het ongewoon, maar in Denemarken aan de orde van de dag: cashen. Het bedrijf voor veel geld verkopen en gaan rentenieren of investeren in andere landen.


Even een gevoelig onderwerp. Iets heel ongewoons voor de boerenstand, zeker in Nederland, is cashen. Het is dat wat je aan waarde bij elkaar hebt gebouwd, geïnvesteerd en gekocht voor veel geld te verkopen. Om te zetten in cash dus.

Hieraan kunnen veel redenen ten grondslag liggen. Bijvoorbeeld geen ovennamekandidaat of ziekte.

Maar er zijn ook minder voor de hand liggende redenen, bijvoorbeeld emigratie, of een emigrant die verder en groter wil of juist terug naar zijn moederland. Tegenwoordig komen daar nog andere redenen bij.

Lees hier de complete column:[www.boerderij.nl]

Deel dit artikel

Reacties

Onbekend
Beste Wimsumar, tel ff tot 10 voordat je begint te tikken.
Onbekend
Achja, in denemarken weten ze al dat je voor zulke hoge prijzen veel beter kan verkopen.En de landbouw ga nu ook nog gebruikt worden om de om de crisis de komende vijf jaren mee uit het slop te halen. De prijzen gaan de komende jaren alleen maar neerwaards, en de crisis is dit maal nog lang een blijvertje.
Onbekend
Er is misschien nog wel een reden.

Gewoon eens iets anders doen dan boeren. De gemiddelde nederlander veranderd elke 4 jaar van baan, Normaal is dat je na 7 jaar eens iets anders gaat doen. Veel MKB ers stoten takken af als ze financieel of wat werk betreft niet meer leuk zijn.

en het is abnormaal als de boer Cashed en gewoon een andere baan zoekt.

Erik
Onbekend
cashen of crachen?

Cashen klinkt erg leuk, maar.
hoeveel blijft er daadwerklijk over onder de streep. Na het opstarten van een verwaarloosd bedrijf en jaren van opbouw en grote uitbreidingen. Waar de resultaten waarschijnlijk niet altijd optimaal geweest zijn. Kosten aankoop en verkoop en finansieringen. Er zullen er best zijn die kunnen cashen,maar ik denk dat er ook genoeg zijn die door de gestegen prijzen blij zijn dat ze nu met een schone lei kunnen beginnen.
Onbekend
Ja, maar je kan ook een ander soort bedrijf starten, of op papier een onderneming samen met iemand. En dan heb je wel veel voordeel.
Onbekend
Handel in Denemarken ligt totaal stil. De bedrijven zijn vaak te hoog gewardeerd en de grondprijs is zakkende volgens de krediet verstrekkers.
casev
nu zijn de prijzen daar de afgelopen 10 jaar wel ENORM gestegen,en is het belastingklimaatde afgelopen 2?jaarerg veranderd,zodat je ook nog wat kan overhouden na het stoppen.

in tegenstelling tot nederland,waarhet de afgelopen 10 jaar ongeveer gelijk gebleven is,ofzelfs gedaald (quotum)
casev
ik denk dat je voorbeeldZEKER opgaat voor 80% van de nederlandse varkenshouders.Die moeten gewoon doorgaan, omdat ze anders een restschuld overhouden.........
casev
1 a 2 dagen ?het gemiddelde bedrijf hier in Nederland staat minder lang te koop...........
Wimsumar
Hoogmoedswaanzin is soms lonend, nu in Denemarken. Voor alle andere gevallen: U heeft gelijk.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/10/2008 13:59 door Wimsumar.
George
Ik heb ook gecasht , alleen het moet nog gebeuren. Maar mijn quotumgeld heb ik toch nog. Wel geen quotum en koeien meer.
adrie
Hij denkt zelf ook over Cashen, hun bedrijf stond afgelopen week 1 0f 2 dagen op de site van Interfarms onder nummer 799;[www.interfarms.nl]
adrie
Hun bedrijf staat te koop, alleen willen ze het niet op het internet.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot denemarken en emigratie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN