Sector bespreekt mestcrisis na duidelijke ‘niet naar Brussel’-statement van Adema

In een reactie op de verklaring van minister Piet Adema dat hij niet naar Brussel zal gaan om te onderhandelen, zullen sectorpartijen volgende week bijeenkomen om het vervolg op de aanpak van de mestcrisis te bespreken. Dit overleg, geleid door diverse organisaties binnen de melkveesector, zal cruciale beslissingen moeten nemen over de te volgen strategieën.

Melkveeorganisaties zoals LTO, NAJK, NZO en De Natuurweide zullen volgende week in gesprek gaan over het vervolg van de aanpak van de mestcrisis. Tijdens een debat in de Tweede Kamer bleek er steun voor het plan, maar benadrukte demissionair landbouwminister Piet Adema dat hij nu niet meer naar Brussel zal gaan om te onderhandelen over een nieuwe derogatie. Een overgangsderogatie is een essentieel onderdeel van het sectorplan, waarin ook een vrijwillige reductieregeling, voermaatregelen en afroming bij de handel in fosfaatrechten zijn opgenomen.

Meer: boerderij.nl/sector-bespreekt-mestcrisis-na-duidel…

Deel dit artikel

Reacties

Twentsch Land
LTO, NAJK, NZO en De Natuurweide

Je graag belangrijk voelen ....

Niet gaan.....gaat jullie meer respect brengen.
+2
Weidezicht
@Twentsch Land wat heeft NZO hier sowieso over te vertellen? Hebben jullie melkveehouders ze hier ook voor gemachtigd?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot piet , onderdeel , handel , derogatie , najk , brussel , tweede kamer , fosfaatrechten , reductieregeling en piet adema ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
828