Profi-heater

Met alleen een simpel rondpompsysteem kon ik mijn leidingen in de jongveestal vorige week niet vorstvrij houden. Nu zijn circulatiesystemen met verwarming van bijv suevia niet goedkoop, ong 900 euri. Na even googlen kwam ik op een Profi-Heater kosten ong. 150 euro en ook verkrijgbaar in 3 Kw uitvoering net als bij suevia-unit. Heeft iemand hier ervaring mee. Product komt uit vijver industrie.
zie bijv. marktplaats.

Deel dit artikel

Reacties

Onbekend
op zich ben ik het met je eens, deed ik in het verleden ook. Maar nu staat er op deze leiding een drinkautomaat aangesloten en die laat ik wel graag draaien.
Onbekend
ik gebruik geen verwarming ,maar heb in plaats van zo`n stom cv pompje, een jet pomp 1Kw ertussen ,die geeft een flinke constante stromingin het water en lost daarmee ook het probleem op.
verwarmen is niet nodig; isoleren wel,en natuurlijk de pomp dan laten draaien als het nodig is .
tevens geeft heet een plezierige drukverhoging in het systeem
Onbekend
Ik heb er ook een pompje tussen, en ook een drinkautomaat. Ik heb een gedeelte dat bovengronds loopt door een pvc pijp getrokken, en een ander deel heb ik de slang gewikkeld in aluminiumfolie met 12 meter verwarmingslint en daaroverheen goeie slangisolatie. Ik heb hem mooi open kunnen houden.
Onbekend
Heb ook verwarming van Suevia. Maar blijft bijna constant ingeschakeld. Een nachtje kost je dan al gauw 30 kwu.
Zet een kraan achteraan het circuit open en laat plusminus 200 l per uur in de sloot lopen. Aardig goedkoperdenk ik.
Wimsumar
Beste Cootje: Doe liever geen investeringen in dat soort dingen maar tap (indien mogelijk!) deze leiding 's avonds af, deze paar dagen per jaar. Met name droog- en jongvee kunnen 's nachts best zonder drinkwater. Al die verarmingssystemen zijn ook niet zonder gevaar. In het friese Makkinga is door een defect verwarmings"ding" een jongveestal deels afgebrand. AANVULLING Het kan er allemaal zo even bij tussendoor glippen maar denk aan uw Brandverzekering bij het plaatsen van verwarmingsbronnen !


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/01/2009 16:41 door Wimsumar.
klaas de b
Heb er geen kalverdrink automaat achter. Heb een T-stuk met een kogelkraantje aan het begin van de waterleiding bij het jongvee. Hierop een snelkoppeling voor de compressorslang. Met zo'n 4 bar luchtdruk is de leiding snel leeggeblazen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stal en jongveestal ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN