Vergroeningsadviseur: hogere CO2-heffing schrikt bedrijven af

DEN HAAG (ANP) - Het plan om de CO2-heffing voor grote vervuilende bedrijven te verhogen, is onverstandig en kan bedrijven afschrikken om hier te investeren in verduurzaming. Die waarschuwing gaf voorzitter Carolien Gehrels van de Adviescommissie maatwerkafspraken woensdag aan Tweede Kamerleden. "Ik maak me daar veel zorgen over. Dit is niet het moment. Het helpt niet en schrikt bedrijven af", zei Gehrels tijdens een gesprek in de Tweede Kamer. Ze ziet een risico dat bedrijven hun geld straks liever investeren in andere landen.

Deel dit artikel

Reacties

Grasbaal
Gelukkig!:

DEN HAAG - De torenhoge CO2-taks die door demissionair D66-minister Rob Jetten (Klimaat) is aangekondigd voor grote bedrijven, dreigt te sneuvelen in de Tweede Kamer. Enkele dagen na de presentatie van het plan om grote uitstoters een fors hogere taks -die alleen in Nederland geldt- te laten betalen stuit het op verzet van de formerende vier én een deel van de huidige coalitie. Ook grote bedrijven en vergroeningsadviseur Carolien Gehrels spreken zich uit tegen de nationale taks, die volgens hen de industrie over de grens duwt.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/1382833309/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot investeren , tweede kamer , den haag , koolstofrechten , geld en nieuws ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
70