Boer zoekt ???

Net gelezen in 'De Telegraaf":

Boer zoekt groei

Van onze parlementaire redactie

DEN HAAG – De populariteit van het programma Boer zoekt Vrouw onder veehouders en akkerbouwers kent meer redenen dan alleen liefdeskriebels.
Een vrouw aan de haak slaan blijkt namelijk uiterst verstandig ondernemerschap. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek tonen aan dat boeren mét een meewerkende vrouw een veel groter bedrijf bestieren dan partnerloze collega’s.
Kennelijk is bedrijfsgroei eenvoudiger als er naast de boer een boerin staat die ook de handen uit de mouwen steekt tussen de koeien of in de kas. Plannen voor investeringen in stallen of akkers zouden bij de bank zelfs eerder groen licht krijgen, wanneer er een partner is.

„Boer zoekt Vrouw heeft meer dan alleen een sociale functie”, concludeert landbouwkenner en CDA-Kamerlid Atsma. „Dit is het beste bewijs dat het programma moet doorgaan, al was het maar om de noodzakelijke schaalvergroting te ondersteunen.”
Volgens het CBS zijn boerderijen van agrariers met meewerkende partner gemiddeld ruim een kwart groter dan die van hun solitaire buurman die in zijn eentje z’n boontjes dopt.

Ik weet eigenlijk zelf niet hoe hierop te reageren maar zie andere reakties wel verschijnen.
Groeten uitCanada

Deel dit artikel

Reacties

anonymous_359
ik ben gterouwd, 1 kind en mag niet groeien van de vrouw. (niet in kg lichaamsgewicht) en niet in quota maar we hebben ook al 850.000 kg melk in mijn eentje en mijn vrouw werkt ook.
Dus hier geen grootschalige schaalvergroting meer
Onbekend
Ben jij al niet groter als t gemiddelde nederlandse melkveebedrijf? Je moet doen waar je lkkr bij voelt vindt ik.
Onbekend
Hoezo reageren dan? Het is toch onderzocht door t CBS dus het is gewoon een feit lijkt mij dat als je vrouw/vriendin meewerkt je meer koeien kunt melken en dat je een leukere werksfeer hebt op de boerderij dan dat je er alleen voor staat en je partner er niks van wil weten.
Onbekend
Verleden week in de courant volgens week blad Prive.
Wulpse vrouwen lopen het erf plat daar bij die boer in oldetrije bij Wolvega.
frank b
Je hebt toch geen echtgenote voor het werk??!!??!! Als ze de handen uit de mouwen steekt is dat leuk, maar willen ze elders werken is dat hun keus.

Ook al zijn de boeren met partner een kwart groter dan de singles, dan hebben de singles nog steeds per saldo meer te besteden.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/06/2009 08:51 door frank B.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot koeien , boer-zoekt-vrouw , stallen , ondernemerschap , boer , kas , bank en boerin ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0