​Opkoopregeling: website en belteams half juni operationeel

De uitkoopregeling voor piekbelasters (LBV+) gaat uiterlijk half juni van start. Dan wordt ook de algemene stoppersregeling (LBV) opengezet. Een website en belteams gaan de veehouders van de nodige informatie voorzien.

Van der Wal wilde het stikstofloket al eerder open hebben alleen moest ze wachten op het oordeel van de Europese Commissie of er geen sprake was van ongeoorloofde staatssteun aangaande de opkoopregeling. Nadat hierover in mei groen licht kwam, kon de stikstofminister verder.

Inhoudelijk is Van der Wal er helemaal klaar, laat ze aan het ANP weten, maar er is nog wel enige tijd nodig voor de uitwerking. Zorgvuldigheid vindt ze belangrijker dan de snelheid waarmee de opkoopregeling open gaat. "Wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat als we dit naar buiten brengen, dat dan de belteams en zakenbegeleiders klaarstaan om boeren hierbij te helpen."

Op de website kunnen veehouders informatie vinden over beide uitkoopregelingen. Daar worden ze ook geïnformeerd over andere regelingen die later van start gaan, onder meer op het gebied van innovatie, extensiveren en omschakelen.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot innovatie , veehouders , europese commissie , snelheid , website , stoppersregeling , stikstofminister , piekbelasters , uitkoopregeling en van der wal ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!