Flevoland - Green Energy Day: ook in Flevoland is de duurzame energie nu op

Het is donderdag Green Energy Day in Flevoland. Dat is de dag waarop alle duurzame energie die in een jaar wordt geproduceerd en achter elkaar gebruikt zou worden op is. Flevoland houdt het het langst vol van alle provincies. In de rest van het land was de duurzame energie al eerder 'op'. Zo was het op bijvoorbeeld op 15 februari al Green Energy Day in Utrecht, in Overijssel op 13 maart.

In Flevoland wordt veel energie opgewekt met zonnepanelen en windmolens. Op dit moment heeft 26,7% van de huizen in Flevoland zonnepanelen. De gemeente Dronten loopt hierin voorop: daar heeft 35,4% van de woningen zonnepanelen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Klimaatmonitor.

Zeewolde is energie-neutraal
In Almere liggen er op ruim 20.000 huizen zonnepanelen. Vorig jaar waren dat er meer dan 15.000. Zeewolde is een energieneutrale gemeente. De meeste energie wordt daar opgewekt door windmolens. Een derde van alle woningen heeft zonnepanelen.

De komende jaren wordt nog veel meer duurzame energie opgewekt in de provincie. In Noordoostpolder worden verschillende grote zonneparken aangelegd en in Lelystad en Almere volgen acties om het voor particulieren makkelijker te maken om zonnepanelen aan te schaffen.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot dronten , flevoland , zeewolde , energie , zonnepanelen , overijssel , windmolens , zonneparken , lelystad en Utrecht ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0