​Gesprekken landbouwakkoord naderen finale

Woensdag 17 mei 2023 praten de deelnemers aan het landbouwakkoord opnieuw met elkaar. De gesprekken naderen hun finale waarbij er wel of geen akkoord komt.

LTO Nederland laat vandaag weten dat er alleen een eventueel ‘ja’ op het onderhandelingsresultaat komt als er over de volle breedte perspectief voor de agrarische sector komt. Alleen als aan deze voorwaarden wordt voldaan, zal LTO een onderhandelingsresultaat voorleggen aan haar leden. Bij elk ander scenario gebeurt dat niet.

Vandaag was er berichtgeving van onder andere RTL Nieuws dat een landbouwakkoord aanstaande is. LTO laat in een reactie weten 'geen waarde te hechten aan geruchten, onzin en nepnieuws die bepaalde partijen via de social media menen te moeten verspreiden. Er is op dit moment géén landbouwakkoord.'

De basisvoorwaarden van LTO voor een akkoord zijn: legalisatie van PAS-melders en interimmers, handhaving van 2035 als deadline voor stikstofreductie, geen gedwongen uitkoop van boeren en een alternatief voor de Kritische Depositie Waarde (KDW).

Daarbij moet het landbouwakkoord bijdragen aan de uitgangspunten die door Remkes zijn genoemd, waaronder: het geven van perspectief aan boeren en tuinders en ruimte om zowel ecologische als economische belangen af te wegen.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot breedte , tuinders , gedragen , remkes , pas-melders , boeren , nieuws , nederland , piet adema en landbouwakkoord ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0