Blank weer goedkoper, rosé gelijk

Onder aanvoering van de Franse en Italiaanse markt moet ook het Nederlandse blank kalfsvlees een stap terug zetten.

Bij de rosés is er een goede vraag naar oud rosé. Door het mooie weer zijn veel melkveehouders op het land bezig (mais zaaien en eerste gras snede) waardoor er minder koeien op de slachterijen worden aangevoerd. Runderslachterijen vullen dit gat op met oud rosé. Uitbetaalprijzen voor levering komende week liggen rondom de 5,20 euro per kg. Ook de afzet van jong rosé loopt goed. Voor komende week liggen de prijzen tussen de 5,15 en 5,20 euro per kg, waarbij de 5,20 nog volop betaald wordt.

Starters zijn deze week gelijk gebleven met prijzen tussen de 365 en 370 euro per kg. Aanbieders van starters willen een hogere prijs ontvangen omdat de starters als nuka duur waren. De startermarkt laat dit niet nog niet toe, maar de verwachting is wel dat de starters komende weken duurder worden.

Bron

Blank weer goedkoper, rosé gelijk
www.dekalverhouder.nl

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gras , zaaien , kerstmis , koeien , kalveren , melkveehouders , nuka , kalfsvlees en nederland ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0