Kalfsvlees stabiel, starters duurder

De goede Paasverkopen laat zich in de weken na Pasen nog steeds op een positieve manier gelden. Waar inkopers van blank kalfsvlees traditiegetrouw sturen op lagere prijzen na dit christelijke feest, krijgen ze nu de deksel op hun neus.

De starters zijn wel duidelijk duurder geworden. Mestkelders worden momenteel massaal leeggereden en dat betekent dat rosékalverhouders weer geneigd zijn op kalveren op te zetten. De vraag naar starters neemt dus toe. Van de andere kant neemt het aanbod af omdat de blankvleesbedrijven die een rondje starters hebben gehouden, nu dieren opzetten voor blank kalfsvlees. Het aanbod starters moet dus weer volledig komen van de traditionele starterbedrijven.

Tot slot speelt de stijgende nuka-prijs van de afgelopen maanden een duidelijke rol in de prijsvorming van starters. In tien weken tijd zijn de nuka's 50 euro duurder geworden. Die meerprijs zal de komende maanden zoveel mogelijk doorbelast worden in de starterprijs. De huidige prijs ligt op 360 tot 365 euro per stuk.

De grote vraag is wat de prijs de komende twee maanden gaat doen. Normaal gesproken heeft de nuka-prijs zijn piek rondom 10 tot 15 juni. Omdat het met de huidige hoge kalverprijzen al moeilijk is om een positief rendement te maken, is het de vraag hoe ver de jonge kalveren nog verder zullen stijgen. Vorig jaar was het hoogste prijsniveau voor de categorie 50+ in juni 210 euro. In 2018 was dat 230 euro.

Bron

Kalfsvlees stabiel, starters duurder
www.dekalverhouder.nl

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot duitsland , sturen , feest , kalveren , dieren , rendement , deksel , kalfsvlees , nederland en Kosten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0