​Fuite wil volledige overname Gosschalk

Fuite wil alle aandelen van slachterij Gosschalk uit Epe overnemen. Dat blijkt uit de melding die de bedrijven hebben gedaan bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De bv Fuite Family en twee bv's van Gosschalk (Gosschalk Beheer en Clara) hebben op 3 april 2023 de ACM toestemming gevraagd voor de overname. Onder Fuite Family vallen alle activiteiten op het gebied van mengvoeder, zuivelgrondstoffen, levende have en handel in pluim- en kalfsvlees.

De exportslachterij uit Epe was op zoek naar een financier nadat het bedrijf begin dit jaar veel geld heeft achtergelaten in een faillissement van een Deense vleesafnemer. In 2021 had het bedrijf ook al een moeilijk jaar toen wegens dierenwelzijnsovertredingen het bedrijf onder verscherpt toezicht van de NVWA kwam te staan. Gedurende twee maanden mocht het bedrijf toen niet slachten.

Bron

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot sturen , handel , slachterij , fuite , slachten , nvwa , overname , kalfsvlees , faillissement en consument ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
251