Realtime verbruiksmeter 3 fasen

Hoi TF-ers,

Omdat meten weten is, wil ik graag weten wat het elektriciteitsverbruik van mijn ventilatoren en verwerkingsmachines is. Dit alles draait op 380 volt. Nu kan ik wel aan een verbruiksmeter voor 1 fase komen, maar voor 3 fasen lijkt dit nog niet uitgevonden. Daarom denk ik eraan om er zelf eentje te gaan maken. Maar ik weet niet of het kan, en aangezien het om een gevaarlijke spanning gaat, wil ik jullie om advies vragen. Het gaat om de volgende meter: kwhmeter.nl/Webwinkel-Product-199176575/…. Wanneer ik hier een stekker en een contrastekker aan bevestig, kan ik dan aflezen wat mijn verbruik op dat moment is?

Ik hoor het graag van iemand die er meer van weet dan ik.

Groet!

Deel dit artikel

Reacties

+1
deufi
3 fasen is wel uitgevonden,
elektramat.nl/eastron-kwh-meter-100a-3-fase-afname…

Die in de link gebruiken we hier overigens ook in de bewaring om het verbruik in het bewaarseizoen bij te houden en werkt prima om actuele vermogen te bekijken.
380 volt is inmiddels al verledentijd, inmiddels is de 3 fase spanning 400 volt.

Raad aan om het gewoon in te bouwen.
Direct een stekker en contrastekker eraan schroeven moet je niet doen, je moet wel een box omheen zetten voor de veiligheid.
volvo430
@deufi Deze heeft in principe dezelfde werking lijkt mij? 400 Volt dan 😉 Ik wil het alleen weten als momentopnamen, meer ter kennisgeving.

Ik zit er zelf aan te denken om er een soort kastje omheen te bouwen, en dan de twee stekkers.

Bedankt voor je advies!
+2
Van-Epscheuten
Als het voor een sporadische meting is, kun je ook een amperetang om 1 van de fasen doen? Dat geeft ook een beeld.
+1
volvo430
Een Ampéretang heb ik dan weer niet. Ik heb nu deze gekocht: groepenkast-snelshop.nl/a-52089885/… Lijkt mij een veilige oplossing, Dan maak ik hier twee stekkers aan.
+1
deufi
@volvo430 met dat kastje is dat een prima oplossing. Overweeg om het op een plank te schroeven en er zowel een 5 polige wcd en er een schuko wcd op te zetten dan kan je zowel 1 fase als 3 fase apparatuur testen.
+1
volvo430
@deufi Dat is een goeie, bedankt! Ik ga er was moois van maken!
+1
deufi
@volvo430 Laat maar zien als het af is 😄
+1
JoramH
homewizard.com/nl/shop/…

Perfecte realtime 3 fasen meter met wifi ondersteuning om gelijk in de app uit te kunnen lezen. Kost 130 euro inclusief btw. Komt hier op de EAZ windmolen om hem realtime uit te kunnen lezen icm een p1 meter op de slimme meter
deufi
@JoramH dat is een mooie. Die was er destijds nog niet. Zou nog mooier zijn als er een variant was met een rj45 aansluiting voor op het bedraad netwerk. Is je windmolen wel minder dan 100A?
volvo430
@JoramH Hoi Joram, die ik kocht meet alleen het totale verbruik in kilowatt. Geeft de meter die jij noemde aan wat er dat dat moment verbruikt wordt in watt aan?
+1
deufi
@volvo430 ja die geeft realtime verbruik ook weer. Die in mijn link ook. Is dezelfde zonder wifi.
+1
volvo430
@deufi Dankjewel, ga ik die bestellen!
bartdereu
Als je het verbruik wil meten met de aangegeven meter, moet je per fase een ampere klem hebben anders meet je enkel voltage.
Ze kunnen ook ingebouwd zijn, maar dat lijkt me sterk om er 3 van 80amp intern te hebben.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot hoi , advies , meten , stekker en spanning ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
778