Zeewolde - Zwaargewonde 'windmolenspringer' mogelijk vervolgd

De basejumper die eerder deze maand zwaargewond raakte na een sprong van een windmolen bij Zeewolde, wordt mogelijk vervolgd. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 43-jarige man uit Hilversum van het plegen van een strafbaar feit, omdat hij illegaal de molen is binnengedrongen. Een man uit Utrecht, die ook in de windturbine was geklommen, wordt mogelijk ook vervolgd.

Het tweetal klom in een windmolen van het bedrijf Pure Energie aan de Gruttoweg met als doel om er met een parachute vanaf te springen. Bij de man uit Hilversum ging het valscherm niet open, waarna hij een val maakte van zo'n 75 meter. De andere man werd aangehouden, maar is weer vrijgelaten.

Het OM verwacht over een maand meer duidelijkheid over de mogelijke vervolging. De grote vraag is hoe de twee mannen op de windmolen zijn gekomen. Het is niet zomaar mogelijk om een windmolen binnen te gaan. Via de buitenkant een turbine beklimmen is volgens een woordvoerder van Windpark Groen haast onmogelijk. Daarnaast hangt er aan de buitenkant van de molen een slot.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot zeewolde , energie , groen , illegaal , windmolen , man , molen en Utrecht ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
681