Nog geen dassen gespot bij afgraven van burcht in Esch

Bij het afgraven van de dassenburcht onder het spoor bij Esch zijn vooralsnog geen dassen aangetroffen. Dat laat een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail zondagmiddag weten. "We zijn ze nog niet in levenden lijve tegengekomen en dat is goed nieuws, want dat betekent dat we kunnen doorgaan met de werkzaamheden."


Afgesproken is dat als tijdens de graafwerkzaamheden dassen opduiken, even wordt gestopt om de dieren de kans te geven weg te gaan, legt de woordvoerder uit. Maar de werkzaamheden zijn nog niet klaar. "We gaan van hol naar hol en we zien veel gangenstelsels."Er staan ook wildcamera’s. Daarop zijn de afgelopen twee dagen ook geen activiteiten van dassen waargenomen, vertelt de woordvoerder. "Daarvoor wel." In de nacht zijn er geen werkzaamheden en de das is een nachtdier. "Maar we zien nu vooral ratten."Ondanks dat er vooralsnog dus geen dassen zijn aangetroffen, blijft voorzichtigheid geboden. "We moeten voorzichtig te werk gaan, zodat mochten we toch iets tegenkomen, er geen schade wordt aangericht."Door de dassenburcht onder het spoor rijden er sinds dinsdag geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel. De gravende dassen hebben de ondergrond van het spoor aangetast, waardoor ProRail de veiligheid van het treinverkeer niet langer kon garanderen. Vrijdagochtend begon ProRail aan de herstelwerkzaamheden. Als alles voorspoedig loopt kunnen er mogelijk eind volgende week weer treinen kunnen rijden, zo verwachtte ProRail toen.LEES OOK: Afgraven dassenburcht bij spoor schiet lekker op: 'Zo duurt het geen week' Dassen bij spoor Esch mogen worden verplaatst, nog een week geen treinen 'De das is dupe van beheerders van de spoordijk', zegt Dassenwerkgroep

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gespot , nacht , dassen , veiligheid , dieren , schade , graafwerkzaamheden , ratten , bosch en nieuws ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
74