Nuchtere kijk op de wereld door Leon de Winter

weer een sterke colum van Leon de Winter in de Telegraaf. Over de hypocrisie in Nederland/Europa.

Ritueel
Als we vandaag allemaal klimaatalarmist worden en voor immer op de A12 gaan zitten en geen poot meer verzetten, als we niets eten dat moet worden verhit, ons kleden in fossielvrije lappen en onze mobieltjes en laptops weggooien – het maakt niets uit. Azië wil welvaart, en wie geeft het ongelijk? Al onze maatregelen zijn dus niets meer dan een ritueel. We knielen voor de godin van het klimaat, we eten alleen nog wortels en gedroogde pruimen, we drinken regenwater, maar de godin lost op in de walmen uit de schoorstenen van Aziatische kolencentrales.

Ondertussen bedenken activistische ambtenaren belastingmaatregelen die geen enkel effect hebben op het klimaat, maar die onze welvaart en vrijheden zullen slopen.

Deel dit artikel

Reacties

+3
weurding
Is ook zo, eerst mochten we een bijdrage leveren aan de nationale welvaart, nu iedereen de pokkel vol voedsel heeft en aan de luxe Is gewend worden we gesommeerd te consuminderen om het gecreëerde probleem te "verplaatsen", het is net die reclame van de verstopping in een doucheputje met een kleerhanger.......
Jannus
@weurding Daar komt de slogan ook vandaan,Wie haar boeren niet waardeert,heeft van het verleden niets geleerd.

De mondkapjessoap heeft weinig ogen doen opengaan en de energieprijzenstijging ligt aan het kabinet en niet aan de markt.

99% van de nederlanders zijn als consument niet opgegroeid met marktwerking en komen ze dan in de regering dan krijg je een uithollend systeem als met de zorg wat gierend uit de klauwen gaat lopen als het om zorgverlening gaat,de honoraria worden binnen de maatschappen wel goed verdeeld,investeringen laten ze aan de duitsers over waar je met een halve chemo buiten de deur wordt gezet zodra er een jaarwisseling plaatsvind
kanniewaarzijn
@Jannus Jij hebt ook Radar gekeken 😂
+1
Jannus
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Radar gekeken

Klopt,te schandalig voor woorden

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot winter , Slopen , wortels , eten , telegraaf , klimaat en a12 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0