Misschien iets om over na te denken. Vooral tijdens de provinciale verkiezingen

Ik neem aan dat een ieder ondertussen wel wakkerder is dan een paar jaar terug.

Velen zullen nog volop in bedrijf zijn. Passen zich met elke regel weer aan.
Anderen zijn gestopt door ouderdom, geen opvolger of een goed aanbod voor de stikstofrechten.
Wat de reden ook maar mag zijn.
Vandaag vond ik het zo’n dag weer eens wat van me te laten horen.
Persoonlijk zit ik meer in het politieke gebeuren dan alle cijfers, regels en wetten waar Jan Cees en Spithoven zich mee bezig houden.
Graag deel ik mijn analyse met jullie van wat ik denk, ik lees, ik hoor of zie gebeuren.
Niet dat het voor waarheid moet worden gelezen maar misschien wel om over na te denken….
Vooral met het oog op komende provinciale verkiezingen.
(De foto is ons protestbord waar via de weg, de burger mooie gesprekken mee ontstaan)

Onlangs was in Davos de Wef bijeenkomst.
Niets geheimzinnigs meer aan. Ook sommige elite laten zich hier steeds meer uit.
Zo wordt steeds duidelijker dat ze het over de onnuttige eters hebben. Hiermee bedoelen ze de burgers die er zijn maar niet meer nodig zijn. Door technologie, wetenschap, computers.
De elite ziet een wereld voor zich zelf waarin ze zelfvoorzienend zijn, in evenwicht met de natuur.
Om dit te bereiken spreken ze in Davos over een soort fort voor hun zelf. Er zijn in Amerika al vele tunnels ontdekt met goed voedsel voor jaren. De nutteloze eters zullen buiten dat fort elkaar wel aanvallen en opruimen is de gedachte. Er zijn nu eenmaal te veel mensen.
Ik denk dat dit ook de reden is dat we zoveel vluchtelingen Nederland in laten. Ondanks dat we vol zitten en ons Land systeem dit niet aankan.(Onderwijs, vervoer, werk, onderdak etc.) Ik neem het de vluchtelingen niet kwalijk. Als een land hun de mogelijkheid bied dan maak je daar gebruik van.
Ondertussen komt Tristate city of wel de 15 minuten steden (op internet wel te vinden) steeds dichter bij. Terwijl de boeren zich druk maken om de derogatie, en of krekelmeel in onze voeding. Hebben veel gemeentes onlangs hun handtekening gezet in de voorbereidingsfase om de 15 minuten steden te realiseren.
Friesland komt er in het algemeen nog goed van af.
Zouden ze misschien straks van het wolven hek om Friesland een elite hek maken?
Zodat ze hun fort hebben….
Op de Waddeneilanden vestigen zich al veel elite in al of niet vakantiehuizen. Er wonen hier weinig mensen, vruchtbare grond en een vliegveld te Leeuwaren.
Ik denk dat dit in grote lijnen het idee is of was van het Wef.
Misschien dat er al boeren zover zijn om ook te kunnen denken dat de oorlog in Oekraïne met Rusland alleen maar is gedaan om het als reden te gebruiken om de plannen door te drukken.
Of dat er al boeren zijn die de oversterfte zien. Was dat vaccineren wel zo’n goed idee?
Of nog een stapje verder… Wat Fvd allemaal vertelde, daar is toch wel veel van uit gekomen.

Vandaag las ik het bericht dat je bij Picknick nu kunt aangeven of je je producten uit Nederland wil hebben of uit Duitsland. Het zelfde Hak potje kost hier gauw 50 cent duurder. Het zijn kleine berichtjes. Maar vaak werkt het uit in het puzzelstukje wat ontbrak.
(Wat me ook bij staat is dat de familie van minister van stikstof van der Wal Picknick hebben opgezet maar dit kan ik fout hebben. Hoewel het me niets zou verbazen)
Zoals de melk, de eieren, het vlees elders te halen. De meest consumenten hebben er geen probleem mee. Als het goedkoper is….
Wat ik maar duidelijk wil maken met mijn schrijven, en wat ik al jaren probeer te vertellen.
Wij de boeren kunnen niet tegen de Wef plannen op met al onze argumenten, al onze rechtszaken, al onze cijfers en vooral al onze goede bedoelingen.
Dit plan is allemaal zo perfect uitgewerkt.
Er zijn personen in het verhaal die het WEF plan proberen te dwarsbomen. Die precies weten wat er gaande is.

Denk aan Trump, Musk, Poetin (Hoewel die ook gebruik kunnen maken van de ontstaande situatie)
of dichter bij huis de BBB of Forum voor Democratie.

Bij het Wef ging alles achter de schermen. Tot een paar jaar terug ze het moment vonden om door te pakken. We kregen de zogenaamde covid, de lockdowns de vaccinaties de leugens de milieuproblemen, de vogelgriep, de oorlog, het geld uit geven en de vluchtelingen.
Nu komt de uitrol met digitaal geld, Co2 taks, 15 minuten steden, overname land en schulden, controle noem het maar op.
Alles verloopt redelijk volgens plan.
Daarom….
De enige mogelijkheid om iets te redden van deze richting is wijs te stemmen.
In de peilingen lees ik dat in Friesland, Drenthe en Groningen de BBB als beste uit de bus komt.
In de rest van Nederland lijkt toch weer de VVD boven aan te staan…
Dan denk ik, mensen werk aan de winkel daar.
Andere kant moet ik ook denken… Misschien wil de mens deze controlestaat wel. Je hoeft zelf niet meer na te denken… Misschien is dat juist wel heel fijn???

Het is een fascinerende tijd.

Deel dit artikel

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

slagakker
Lees altijd graag je bijdrage. En inderdaad onthoudt goed, wat er nu zit heeft de ellende (grotendeels) veroorzaakt.Mijn stem gaat naar BBB.(ZO Brabant)
+1
jan 10
Je bord,Op BBB stemmen kan ik nog begrijpen,de rest is zonde van je stem...
Voor de rest schrijf je kolder:😬
Nevergiveup
@jan 10 Dus U denkt dat die ene zin van het BBB bord de enigste niet kolder zin in het verhaal zou zijn 🤔
@jan 10 Dan ga je vast op 1 van deze partijen stemmen , VVD , D66 , CDA , CU , PVDA en Groen links stemmen .
Ben je mooi klaar mee .
de jonge
Zo als jij het omschrijft zie ik het ook precies, bijdeze dus ook een 15min plan die daadwerkelijk word uitgevoerd..nrc.nl/nieuws/2023/…
+2
de jonge
@de jonge en wat waren wij een wappies en doemdenkers en complottheoriedenkers etcetc wat we allemaal hebben moeten opvreten,maar hoeveel zeggen er nu,potdorie oa die thiery baudet heeft het steeds al gezegd en het gaat echt gebeuren... net zoals het contante geld in de ban en alles via de staat straks geregeld en luister je niet word het afgesloten, de tweede kamer stemde tegen en de eerste heeft het er gewoon door gedrukt, zelfs bisschop stond perplex.
weurding
Nu ga je wel ver, "de wereld zal onleefbaar worden zonder je zogenaamde onnuttige eters" , een computer verbouwd geen eten,de infrastructuur wordt er niet door onderhouden, India gaat China voorbij kwa aantallen inwoners, zal na 2048 geloof ik weer afzwakken, tot die tijd nog even op de tanden bijten 😆
de jonge
@weurding biefstuk uit de 3d printer is al gaande, melk is al vergaand dat ze dat straks rechtstreeks uit gras kunnen maken zonder dat er een koe aan te pas komt, foodhubs waar geen grond meer aan te pas komt en alles al bijna technologisch word uitgevoerd is al gaande... verdiep je er maar eens echt in
+1
weurding
@de jonge ergens artikel gelezen dat vleesprinten toch geen optie was en achterhaald
de jonge
@weurding bij mijn weten wint het steeds meer terrein
weurding
@de jonge kan natuurlijk het artikel niet terug vinden😪
de jonge
@de jonge krekels ,meelwormen etc hebben goedkeuring gekregen om in bakmeel etc verwerkt te worden, o o o hongersnood,ondertussen worden hier de boeren verjaagd en ziet de vs afzetkansen voor zuivel rundvlees en granen in nederland. de handelsmissie vind plaats van 17 tm 20 april...boerenbusiness.nl/artikel/10902488/… .Vertel jij de logica mij maar ivm het zogenaamde stikstof verhaal
weurding
@de jonge oet twèente😁

(klik om te vergroten)

+1
cs-agrar
@weurding tis misschien over datum.... 😅
+2
stefanus
@de jonge Misschien ook eens financiele nieuws volgen, grote investeerders trekken zich terug omdat het niet rendabel te krijgen is.
j h p
@stefanus Die zeggen dat het een mode verschijnsel is/was.
stefan56breizh
@j h p Bloomberg schreef er een artikel over. je kan helaas niet alles lezen. bloomberg.com/news/features/…
Bartlehiemboer
@stefanus Ja. Ook in de Koran staat dat het verboden is insecten te eten. Ze zijn onrein. Ook op alle verzet sites wordt opgeroepen tot boycotten van deze producten. We hebben allen al de lijst binnen met de vreemde taal benaming van insecten die op de ingrediënten lijst moet staan. Alphitobius diaperinus is bijvoorbeeld de meel worm. Die moet je nu dus eten waar het meel vroeger bedorven was als je ze tegen kwam.
Hopelijk eindigt alles in beestenvoer en gaan we terug naar verdraagzaam voedsel.
(Misschien hier al eens vermeld maar er zijn wetenschappers die ons vertellen dat ons lichaam niet gemaakt is om dit voedsel te verteren. Het zal op den duur kanker veroorzaken. Maar ook dit kan een fake stelling zijn)
Kars
@Bartlehiemboer had ergens gelezen dat eten van insecten slecht was. Insecten bevatten stofje chitine en dat is giftig als je heel veel van binnen krijgt.
cs-agrar
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Misschien hier al eens vermeld maar er zijn wetenschappers die ons vertellen dat ons lichaam niet gemaakt is om dit voedsel te verteren. Het zal op den duur kanker veroorzaken. Maar ook dit kan een fake stelling zijn

Chitine
de jonge
@stefanus misschien ook eens naar de praktijk kijken, vega zou ook niet van de grond komen en binnenkort worden de krekels en meelwormen ook verwerkt in allerlei producten....
@de jonge Is in gegaan per 23 januari .
+2
stefanus
@de jonge De praktijk is dat vlees consumptie nauwelijks daalt.
Jawis
@de jonge ik merk in de buurt ook dat men het wel prima vind als de supermarkt maar levert......wat en waar vandaan boeit weinigen......
weurding

(klik om te vergroten)

weurding
rtlnieuws.nl/editienl/artikel/…
Heb dit ook wel gelezen, maar betreft ook wel een selectie van enkele producten, overigens is bv hooghoudt jenever al jaren 4 a 5 euro goedkoper net over de grens in dld, Nederlands product, nieuwe trekkers gemaakt in Duitsland komen via een omweg nadat ze in canada geleverd zijn ook weer goedkoper terug hier op de markt, wie weet hoe het werkt mag het zeggen
jan w
@weurding
Vorig jaar was er een uitzending van de keuringsdienst van waarde. Dit ging over shampoo en de 1 + 1 gratis actie's. Men liet ook shampoo maken op het Saxion College . het maken van een shampoo kost tussen de 40 en 50 cent per 250 ml. Die docent gaf aan dat men beter naar een duitse drogisterij kon gaan , omdat daar de producten veel goedkoper waren. Voor hier gaf men voor een tube tandpasta dat die tussen de 4.50 en 5.00 kosten in duitsland dezelfde tandpasta 1.35. Een duur busje shampoo wat hier € 16.00 kost, kost in Duitsland tussen de 4.5 en 5 euro.
weurding
@jan w volgens mij is dat ook van alle tijden, zelfs benzine, al zal PICNIC die niet brengen😉
Albert Peters
Iedereen heeft een beetje gelijk hier Maar ontwikkeling hou je niet tegen Carolien of Mark
Wat mij persoonlijke mening is
Caroline kan maar zeker niet rechtser
Nevergiveup
@Albert Peters

Algoritmische ondermijning is een beter beschrijving van de hedendaagse "ontwikkeling"
pa
Te veel gezopen??????
+3
Bartlehiemboer
@pa
Ik heb voor mensen zoals u mijn schrijven op, te vinden items gedaan.

Op 19 januari 2023 hebben 60 overheden bedrijven en maatschappelijke organisaties in Nederland getekend voor een verlening en uitbreiding van de City Deal.

Op site TNO: TNO partner van City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’


Ons wordt niets gevraagd.

Ik heb het nog niet over de verdwenen kinderen, satanische gebruik, nazi Oekraine, 9 september/Bin laden, tweede wereldoorlog klopt onze geschiedenis wel, the great resets voor ons.... gehad.

Ik wil niet het risico lopen dat ik weer verwijderd word.
Vind het al heel wat dat dit topic blijft staan.

Misschien dat ik toch die ene boer nog wakker krijg.
Het heeft mij in elk geval geholpen om alles te relativeren en niet met vraagtekens te zitten. Of denken dat ieder en alles tegen je is. Waardoor je je ellendig voelt, je een mislukking voelt en misschien de hand aan jezelf legt.

Zoek naar antwoorden. Verwonder je, zie dat je niet alleen staat. Sta boven de onzin en alle ellende die ons wordt aangepraat. Wees altijd eerlijk en hou je niet stil.

Zat gisteren naar het debat van Adema te kijken, luisteren.
Het verhaal werd steeds gekker. Kwam er dus op neer dat hij al lang wist van de derogatie maar omdat het een Europese brief betrof mocht hij de informatie niet delen.
Over wie ging het??? Ons, de boeren maar wij mochten het niet weten.
Tot de Telegraaf(Of was het een andere courant? ) er mee naar buiten kwam
Toen moest hij wel open/bericht geven. Kwam hij alsnog met het verhaal dat toen hij naar Duitsland afreisde wist dat hij misschien terug gevloten zou worden... Hou ik niet van. Zulke mensen kun je niet vertrouwen

In het klein hoe het er in onze wereld aan toe gaat.
Zodra iets boven tafel komt zal je zien dat van alles fake is en achtergehouden wordt.
Gelukkig komt er steeds meer aan het licht. Vooral door druk van de wakkere mensen.
Mensen die vraagtekens zetten en doorvragen.

Ik heb wel het idee dat we er goed uit gaan komen.
Maar dan moet de mens wel opstaan.

Nee, ik kan het zonder borrel doen om op uw woorden terug te komen of ik dronken ben?

Wens u een fijne avond.
+1
Jawis
@Bartlehiemboer ik denk dat co ook al wat begint te twijfelen aan zijn anker (lto) in de deze samenleving.... het gaat op dit moment wel erg gortig....
Wat ik niet kan begrijpen is dat er uberhaupt nog word onderhandeld over een landbouwakkoord....
pa
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Wens u een fijne avond.

IS GELUKT
jordi 1455
Het schijnt dat kunstmatige intelligentie al slim genoeg is om voor een rechtenstudie te slagen, dus het is een kwestie van tijd dat kunstmatige intelligentie zelfs slim genoeg is om de elite te kunnen vervangen.

reuters.com/legal/transactional/…
Weidezicht
@jordi 1455 dan zouden we die kunstmatige intelligentie eens het stikstofverhaal door moeten laten rekenenen.
Nevergiveup
@Weidezicht ja , maar zit denk te veel D66 asogoritme in ....

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot duitsland , friesland , derogatie , groningen , vogelgriep , verkiezingen , wetenschap , technologie , stikstofrechten en van der wal ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
3.058