Kan de regen van de afgelopen dagen droogte in de zomer voorkomen?

Er zijn nog steeds gebieden in Nederland niet volledig hersteld van de droge zomer. De regen van afgelopen tijd is daar een uitkomst. Waterschappen proberen er zoveel mogelijk van op te vangen.

Deel dit artikel

Reacties

Frits1
Nee
bio boer
Het zaad kan wel droog liggen in het zaai bed terweil de ondergrond dieper nat is
Noorderling
@bio boer
grondstructuur wordt hopeloos als het zo nat is.
Jaar of drie geleden hadden we ook een natte winter, waarna het in maart april erg droog werd en de mest ook niet werkte.
Bouwland werd een grote betonplaat, grond was voor zaaibed en aardappelen niet fijn te krijgen. In een voorjaar op 100ha kopegtanden versleten, twee keer frezen voor poten, alles boven beregenen.
Andere jaren lukt het alleen met een zaaibedbereider of voor sommige teelten een stukje, deden we zo 5-7jaar met een setje. Ook al is de grond mooi fijn met goede structuur in het najaar weggelegd, kan het nog behelpen worden doordat alles een soort van inklinkt.

Met een droge winter en wat vorst is de grond ook wel fijn en aangesloten, ondanks dat het veel heeft geregend staat nergens water, droogte heeft van 't zomer zn werk wel gedaan. Kan geen woelpoot tegenop, als het straks droog is kunnen kleine planten door die scheuren ook makkelijker wortelen dan door een harde laag.
Droogte houden we hier langer vol.
+5
klant
In wat voor zeikwereld leven we vandaag de dag, water vasthouden om een droge zomer het hoofd te bieden, kom op zeg 2 jaar geleden nog een zeiknatte zomer gehad, vorig jaar een droge maar met een prachtig najaar.
George
Vorig jaar was het hier in februari net zo nat als nu. Maar als er in de zomer telkens niks valt heb je daar niks meer aan. Daarom record veel moeten beregenen in 2022 , net zoals in 2018 en iets minder in 2019. 2020 ging net om vervolgens in 2021 schade te hebben van teveel water in juli. Het is dik wa mej da geboer.
+2
weurding
Nee dat lukt nooit
+1
spotmelker
@weurding Op groeizame dagen heb je zomaar 7 mm gewasverdamping. Dan is het na een week al stofhappen.
+2
weurding
@spotmelker juist, bui van 50 mm lijkt heel wat, maar is in week weer weg
+1
labella
Integendeel, alles wat nu is gevallen valt komende zomer niet meer
+2
weurding
@labella het kan begin mei wel al veel te droog zijn, het komt toch zo het komt😅

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot zomer , droogte , waterschappen , regen en nederland ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0