Column Sjakie - 'Geniet van de mooie momenten'

Door Jack Rijlaarsdam,

Reuring genoeg hier het afgelopen jaar. Voor de helft van onze melkplas zetten we de prijs vast op de termijnmarkt via de Milk Trading Company. De eerste jaren leverde dat een leuk plusje op boven op de melkprijs.

De keerzijde van handel op de termijnmarkt is dat bij stijgende prijzen er extra waarborg gestort dient te worden. Dat was in dit bijzondere melkprijsjaar aan de orde. Ik ga maar geen bedrag noemen, want m'n meisje leest hier ook mee. De lopende rekening is ondertussen gelukkig weer op peil en de vastgezette melkprijs voor komend jaar lijkt met de kennis van dit moment ook niet raar. Afgelopen voorjaar een hoekje land erbij gekocht en we hebben het aantal koeien in de stal voor de zekerheid maar op het vergunde aantal gebracht. Plus een paar voor de breek, als reserve. De overheid blijft immers onvoorspelbaar.

Onze actieclub Boeren in Actie Noord-Holland is in drie jaar tijd een volwaardig gesprekspartner geworden op het provinciehuis. Er wordt echt over van alles vergaderd en als aanjagers van de club liepen we flink tegen de inzet van tijd aan. We hebben daarom in augustus de strategische keuze gemaakt dat ik in de organisatie van LTO Noord infiltreer als themahouder Ruimtelijke Ordening. Sommigen vinden me eigengereid en direct, best spannend dus voor alle partijen.

Mijn linkerarm en -been konden al langer het tempo van de baas niet bijhouden, het lukte uiteindelijk zelfs niet meer om koeien te insemineren. De neuroloog heeft wat scans laten maken om er zeker van te zijn dat mijn volledige eigen risico werd opgebruikt. Hij is er redelijk van overtuigd dat ik de ziekte van Parkinson heb. De medicijnen slaan aan, dus lijkt het erop dat hij gelijk heeft. Dat geeft niet helemaal het perspectief dat we eigenlijk voor ogen hadden.

Ondertussen extra fosfaatrechten gekocht, een andere voerkar en een dikke shovel. Niemand weet wat de toekomst precies brengt, dus rommelen we gewoon door. Geniet van de mooie momenten!

Bron: Nieuwe Oogst

Bron

'Geniet van de mooie momenten'
www.nieuweoogst.nl

Deel dit artikel

Reacties

+10
Grasbaal
Quote:
De neuroloog heeft wat scans laten maken om er zeker van te zijn dat mijn volledige eigen risico werd opgebruikt. Hij is er redelijk van overtuigd dat ik de ziekte van Parkinson heb. De medicijnen slaan aan, dus lijkt het erop dat hij gelijk heeft. Dat geeft niet helemaal het perspectief dat we eigenlijk voor ogen hadden.

Hier schrik ik van, zo blijkt maar weer je gezondheid is je grootste bezit...
+12
Twentsch Land
Gezond ... 1000 wensen.

Ziek ... 1 wens.

@Grasbaal
+4
pieta
@Grasbaal Ik ook. Jezus. Sjakie beterschap, de rest van je column wordt voor mij overschaduwd door dit nieuws. Niet dat er verder niets zinnigs in staat.
mlkvhoudr
Eigengereid onze jack valt reuze mee voor een noordhollander 🙂😉
+2
jan 10
Ik wilde Jack eigenlijk flink op z,n donder geven dat hij weer zit te gokken:😁 ,maar toen ik in de 2e helft van zijn column belande werd ik iets milder..
Ik hoop dat je er met de medicijnen mee vort kan, soms is het wel eens jammer dat er eerst iets moet gebeuren voordat men WIL genieten.
+5
robbies
Alle rest is relatief wanneer je gezondheid geraakt wordt. Neem Jack's advies ter harte allen
+4
John Spithoven
Ik lees nu net de column van Jack. Schrik een beetje van de tegenslag met z'n gezondheid. Parkinson is heftig, zeker op zo'n relatief jonge leeftijd. Laten we hopen dat de medicijnen de ziekte kunnen remmen. We hebben vorig jaar een aantal keren contact met elkaar gehad over het stikstofdossier. Je doet voor de NH boeren goed werk samen met wat anderen .
En zoals je al schrijft, probeer te genieten van de mooie dingen uit het leven en laat anderen dat niet afnemen!
torrarica
@John Spithoven Jack doet inderdaad goed werk voor de boeren in Noordholland. Maar ook in Den haag zag ik laatst op t.v. bij een landbouwcommisievergadering met 2e kamerleden een geweldige goede nuchtere uiteenzetting van hem hoe de zaken werkelijk in elkaar steken. Schrik van dit bericht over ziekte , hoop dat de medicijnen blijven aanslaan.
+5
Rubberburner
Hey Sjakie welkom tot de club.Nu kom je er achter dat goede gezondheid het allerbelangrijkste bezit is en jou voornemen om van het leven te gaan genieten MOET JE ZEKER doen. Bij mij is 9 jaar geleden Parkinson ontdekt en eerst ga je er laconiek mee om en denk dat zal wel meevallen maar nu denk ik toch van, pluk de dag, en geniet op mijn manier er nog van . Mijn zoon melkt inmiddels 12 keer in de week en werkt volledig mee en zelf ga 2 keer in het jaar op vakantie , ik voel me soms net een burger maar blijf in mijn hart toch altijd boer.En als mijn zoon niet de intensie had om de toko over te nemen dan had ik allang de stekker er uit getrokken .Nu ben ik inmiddels 56 en werk nog voor zo.n 70% mee maar doe alleen de dingen die ik wil doen de rest doen ze maar lekker zelf! Vermijd stress want dat werkt averrechts en GENIET er verder van de dingen die jij leuk vind. en verder moet je maar denken HET KAN ALTIJD ERGER.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot shovel , handel , melkprijs , termijnmarkt , voorjaar , insemineren , overheid , toekomst , fosfaatrechten , jack rijlaarsdam , acties en Genieten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2.721