Industrie keert duur Europa rug toe: ‘Voor voedsel en medicijnen wil je niet afhankelijk zijn van buitenland’

De industrie dreigt Europa links te laten liggen. Vooral de hoge energieprijzen maken produceren in de EU te duur. Ook lokken de Amerikanen bedrijven met forse subsidies.

Deel dit artikel

Reacties

+3
weurding
Daar hebben ze hun vet
John Spithoven
Misschien zouden sector partijen die tijdens onderhandelingen het volgende als voorwaarden op tafel kunnen leggen... alleen beleid op basis van feitelijkheden en laatst voortschrijdend wetenschappelijk inzicht....het is maar een hint
+2
de jonge
Ja we moeten er aan wennen volgens de minister dat niet alle zorg er meer is in de toekomst...Sommige medicijnen zijn de komende tijd mogelijk niet beschikbaar doordat de Leidse medicijnfabrikant InnoGenerics failliet is gegaan. Het bedrijf werd sinds 2019 overeind gehouden met overheidssteun, maar krijgt die nu niet meer.

InnoGenerics maakte patentvrije medicijnen, zoals bloeddrukverlagers, antidepressiva, antibiotica, pijnstillers en bloedverdunners. Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid waarschuwt dat sommige medicijnen op termijn mogelijk niet meer op voorraad zijn. Toch wil de minister - net als andere investeerders - geen geld meer in het bedrijf investeren, omdat het op de langere termijn niet levensvatbaar zou zijn.
+2
Nevergiveup
@de jonge we zijn ook maar klootjesvolk , voor de elite staan de medicijnen en top hulp wel klaar !
+3
George
@Nevergiveup
Ik zeg het al een tijdje , ik ben blij dat ik al 54 jaar in grote welvaart heb mogen leven. Maar die welvaart brokkelt nu snel af. Ik vrees voor de kinderen die nu geboren worden dat ze die welvaart niet gaan kennen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot europa , eu en voedsel ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.175
TREFWOORDEN